Zege OVC’85 met bittere nasmaak

30 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

OVC’85 heeft zondag in 4F prima zaken gedaan. De Oosterbeekse ploeg won met 1-0 van RVW, maar de zege had een bittere nasmaak. Hans Cooke en Harrie Jaliens kregen een rode kaart.

OVC’85 was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. RVW bleef in de eerste helft echter overeind, omdat de thuisploeg verzuimde de vele kansen te verzilveren.
De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien en het duurde tot 75e minuut voordat Gregory Rosebel de 1-0 voor OVC’85 binnetikte. De wedstrijd werd daarna wat grimmiger. “En vanaf de zijlijn werd door een aantal, zogenaamde RVW-supporters, de meest beledigende taal in de richting van onze speler Harrie Jaliens geroepen”, zei trainer Ptere van den Borden van OVC’85. “Met als gevolg dat Harrie zich ook verbaal verdedigde.”
Kort daarop kreeg Hans Cooke een directe rode kaart voor natrappen. Met nog een paar minuten te spelen, werd het nog een paar keer chaotisch voor het doel van OVC,  maar de gelijkmaker bleef uit.
Harrie Jaliens liep na afloop nog tegen een rode kaart op. Van den Borden: “Een stel stoere jochies vond het nodig om Harrie onophoudelijk te beledigen en Harrie is daarop na het laatste fluitsignaal verhaal gaan halen. Dat had hij natuurlijk niet moeten doen, maar aan de andere kant had de leiding van RVW dit ook kunnen voorkomen door deze knapen te waarschuwen.”
OVC’85 klom door de zege naar de vierde plaats in 4f. De Oosterbeekse ploeg heeft uit 8 duels 18 punten. Dat zijn er 3 minder dan koploper Driel. De achterstand op Eldenia en DVOL bedraagt slechts 1 punt.

Uitslagen 4F
Fortissimo – Eldenia           3-0
DVOL – HAVO                       4-2
Driel – Angeren                    3-2
Arnhemia – SDOO               2-2
OVC’85 – RVW                      1-0
Elistha – MASV                     3-4