Zege Oost-Arnhem in laatste seconde

15 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rick Verdouw heeft korfbalclub Oost-Arnhem/Hotel warnsborn zaterdag in Purmerend de zege bezorgd. Zijn winnende treffer viel in het duel met BEP viel in de laatste seconde: 17-18.

Zonder de geschorste Thijs Broenink, zijn broer Bas verving hem, kende Oost-Arnhem een sterke start. De gasten namen een 4-1 voorsprong, maar na een kwartier stokte de productie bij de gasten. “We hielpen BEP zo een beetje in het zadel’, zei Emiel Broenink (foto), speler van Oost-Arnhem, na afloop.
De thuisclub profiteerde van de mindere fase bij de bezoekers en leidde bij rust met 9-8. “Dat was een domper, maar aanvoerder Linda Eijkhout herinnerde ons aan de wedstrijd bij Avanti. Toen maakten we in de laatste 2 minuten nog een achterstand goed”, zei Broenink.
Na een spannende tweede helft herhaalde zich dat scenario. De treffer van Verdouw in de laatste seconde werd uitbundig gevierd en zo kon Oost-Arnhem weer 2 punten bijschrijven. Met 10 punten uit 8 duels neemt Oost-Arnhem in de overgangsklasse C een derde plaats in. Alle 8 basisspelers van Oost-Arnhem kwamen in Purmerend tot scoren.

Doelpunten Oost-Arnhem: Marijn Valk 4, Emiel Broenink 3, Bas Broenink 3, Rick Verdouw 2, Minke de Jager 2, Linda Eijkhout 2, Marloes Smit 1, Roos Verheugt 1.