Zege maakt feest AAC 1899 compleet

19 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van AAC hebben in de tweede divisie B verder afstand genomen van de onderste regionen. De Arnhemse ploeg was in een bomvolle sporthal Rijkerwoerd met 27-21 veel te sterk voor Leudal.

Het was zaterdag een aparte dag voor AAC 1899. De fusieclub vierde haar 25-jarig bestaan en tegelijkertijd was het 115 jaar geleden dat de oudste moedervereniging, THOR, werd opgericht. Dat werd iopgeluisterd met een reünie, maar tussendoor had de vrouwelijke hoofdmacht van AAC 1899 ook nog competitieverplichtingen.
De ploeg van trainer Rob van Bokhoven stelde de vele fans op de volgepakte tribune niet teleur. AAC 1899 schoot als een komeet uit de startblokken en via 6-2 had de thuisploeg bij rust een 15-8 voorsprong. “Met hele snelle breaks hadden we Leudal snel op de knieën”, zei AAC-speelster Eva de Munnik na afloop. “Dat is toch onze kracht.”
Na de hervatting was het allemaal wat minder. “Logisch”, vond De Munnik. “Leudal had de organisatie wat beter neergezet en wij waren wat minder. Maar de zege is nooit in gevaar geweest.”
Leudal kwam in de 50e minuut nog een keer op vier treffers (22-18), maar verder liet AAC 1899 het niet komen. Eindstand: 27-21. De Munnik: “Het was voor ons een leuke wedstrijd. Volgepakte tribunmes en bij aanvang een lichtshow. En daarna natuurlijk het feest.”
Ook voor Dione Hausheer was het een bijzondere avond. De speelster uit het A-juniorenteam was aan de selectie toegevoegd wegens het ontbreken van Marloes Heida (ziek) en zij scoorde tweemaal.

Doelpunten AAC 1899: Robin Verkroost 6, Eva de Munnik 5, Maaike van Dartel 4, Jashua Farkas 3, Sussette Lauwen 2, Lynn Schoenaker 2, Sabine Hommersom 2, Dione Hausheer 2, Carly David 1.