Zege Jonge Kracht precies op tijd

9 mei 2014 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft donderdag in de strijd tegen directe degradatie uit de tweede klasse I een nuttige zege behaald. Door de 3-1 winst bij Leones wipte de ploeg van Michel Houterman weer over Robur et Velocitas heen.

Met nog een speelronde voor de boeg heeft Jonge Kracht (22 punten) nu Robur (20 punten) en het al gedegradeerde Beekbergen (13 punten) onder zich. De Huissenaren spelen zondag thuis tegen Quick 1888, dat bij winst nog een kans heeft op plaatsing voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Robur et Velocitas is zondag gastheer van DVC ’26. Voor de Didamse ploeg staat er niets meer op het spel. Bij een zege van Jonge Kracht op Quick 1888 ontloopt de Huissense directe degradatie en is het verzekerd van nacompetitievoetbal. Van de drie ploegen Concordia Wehl, Trekvogels en Columbia (allen 32 punten) moet zich er ook één via de nacompetitie zien te redden.

In Beneden-Leeuwen kende Jonge Kracht donderdagavond een geweldige openingsfase. Binnen het kwartier was Tom te Boekhorst twee keer succesvol in de afronding. Leones scoorde voor rust nog tegen (1-2), maar Gijs Thuis zorgde in de tweede helft voor 1-3.
De zege kwam voor Jonge Kracht precies op tijd. De Huissense ploeg behaalde voor het laatst op 23 februari een overwinning (0-2 bij DVC ’26) en pakte in de laatste zes duels slechts 2 punten. De zege bij Leones was des te knapper, omdat de ploeg uit Beneden-Leeuwen bij een overwinning de koppositie in de derde periode had gepakt.

TWEEDE KLASSE I
Uitslagen donderdag 8 mei

Leones – Jonge Kracht          1-3
Quick 1888 – Rood Wit         0-0
WSV – WAVV                         2-0
Trekvogels – Columbia         0-2
Beekbergen – Concordia W   1-4

Klik hier voor het voetbalprogramma van zondag 11 mei