Zege in lastig duel Arnhemia Eagles

8 november 2010 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles speelden in Lelystad bij Flevo Musketiers niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Grote gevolgen had dat niet. De ploeg van Elco Vilé won het hoofdklasseduel met 35-53.

“Een moeilijke en slechte wedstrijd”, oordeelde Vilé. “De thuisclub speelde het grootste deel van de wedstrijd in een passieve 2-1-2 zone. Dat was lastig om tegen te spelen en we kwamen daardoor niet in ons ritme en eigen spel. We creëerden wel kansen, maar die werden slecht benut.”
Arnhemia Eagles nam in het eerste kwart een 9-15 voorsprong. Die bouwden de gasten in het tweede kwart verder uit. Via een press zette Arnhemia Eagles meer druk op de tegenstander. “We deden dat niet altijd even goed, maar we stonden de thuisclub maar 1 veldscore en 3 vrije worpen toe. Ook hun zone wisten we te breken.”
Na eem 14-28 ruststand speelde Arnhemia Eagles een betere tweede helft. In het derde kwart (12-18) en het vierde (9-20) hadden de bezoekers weinig meer te duchten van het nog puntloze Flevo Musketiers. Eindstand: 35-53.
“We hebben gedaan wat we moesten doen, winnen. Maar het was zeker niet onze beste wedstrijd”, zei Vilé.
Arnhemia Eagles ontvangt zaterdag 13 november het nog ongeslagen BAS uit Biddinghuizen. Dat duel in sporthal De Laar in Arnhem begint om 18.00 uur.

Scores Arnhemia Eagles: Jill Peters (foto) 15 punten,  Susan Peters 10, Kicky Ratering 8, Naomi Duijvensteijn 8, Muriël Gunsing 4, Paula de Koning 3, Mirte Rijnbout 2,  Janine Ortsen 2.