Zege geeft Oost-Arnhem weer hoop

25 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben de strijd om klassenbehoud nog niet opgegeven. De ploeg van trainer Frans Kusters won in de overgangsklasse A in sporthal Vaklkenhuizen met 25-18 van Telstar.

Ondanks de tweede overwinning van het seizoen staat Oost-Arnhem met 4 punten uit 10 duels nog steeds laatste, maar heeft het de aansluiting met de drie andere degradatiekandidaten gevonden.
Tegen Telstar moest het zaterdagmiddag gebeuren en Oost-Arnhem liet er vanaf het eerste fluitsignaal geen gras over groeien. De prima start (3-0) kreeg in het restant van de eerste helft een passend vervolg. Bij rust leidde de thuisclub, met Jos Albers in de ploeg voor de geblesseerde Bob Beenen, met 13-7.
Telstar kende na de hervatting een goed begin en bracht de achterstand tot 13-10 terug. “Dan ben je toch bang dat het weer mis zal gaan, maar gelukkig scoorden we daarna vier keer op rij”, vertelde teammanger Wesley ten Broek van Oost-Arnhem na afloop. “Dat verschil is steeds zo gebleven.”
Via 17-10 en 21-13 stond er na zestig minuten een 25-18 eindstand op het bord.
“We leven nog”, jubelde Ten Broek. “We hebben een moeilijk programma, maar we blijven er keihard voor knokken.”
Met nog vier wedstrijden voor de boeg bedraagt de achterstand op Telstar nog 1 punt. Victum (5 punten) en Heerenveen (6 punten) staan ook in de buurt, maar de laatste twee ploegen komen zaterdagavond nog in actie.

Opstelling Oost-Arnhem: Gjalt de Vries 7, Jos Albers 3, Thijs Broenink 3, Rick Verdouw 3, Dian Ligt 4, Sanne Ligt 4, minke de Jager 1, Roos Verheugt.