Zege ESA in clash met AVW ’66, SC Oranje wint ook

3 september 2016 | Van onze AS-redactie

ESA is de competitie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal uitstekend gestart. de ploeg van trainer Peter Gerritsen won de streekderby tegen AVW ’66 met 2-0. Beide Arnhemse doelpunten vielen in de tweede helft.

De Arnhemse debutanten in de derde klasse A,  Sportclub Veluwezoom en SC Oranje, startten beide met een klinkende overwinning. In Ederveen was Veluwezoom met 6-2 te sterk voor Advendo ’57. SC Oranje won thuis met 3-1 van SDS ’55.

Bij ESA – AVW ’66 was in de eerste helft de angst op een tegentreffer groter dan de drang op het maken van een doelpunt. Daarom gebeurde er voor de pauze weinig. In een betere tweede helft opende de net ingevallen Chiraque Salimi een kwartier voor tijd de score: 1-0. Jordy Folman bepaalde even later uit een vrije trap de eindstand op 2-0.
Voor AVW ’66 was het verlies een bittere tegenvaller. Na de ongelukkige degradatie uit de tweede klasse wil de Westervoortse ploeg zo snel mogelijk terugkeren op het oude niveau. 

SC Oranje begon uitstekend aan het duel met SDS ’55, maar Bryan van Schooten kon in de derde minuut een enorme kans niet verzilveren. In de tiende minuut was het echter wel raak. Frank van Elk kon binnen tikken na prima voorbereidend werk van Van Schooten en Nicky Peters: 1-0. Halverwege de tweede helft verdubbelde Peters de marge. De aanvaller profiteerde van een te korte terugspeelbal: 2-0.
Na de pauze had SDS ’55 het initiatief, de thuisploeg gokte op de tegenstoot. Een kwartier voor tijd leidde dat tot de 3-0 door Van Schooten na een fantastische voorzet van Peters. Dat de bezoekers via Michiel Jansen nog de eretreffer scoorden, kon voor SC Oranje de pret niet drukken.  “Een verdiende overwinning. Ik heb in de eerste helft een geweldig Oranje gezien”, zei een glunderende Oranje-trainer Carel van der Velden na afloop.

ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
Bennekom – Duno                        0-4
DOS ’37 – Go Ahead Kampen     0-2
KHC – Nunspeet                           3-2
De Esch – DETO                           1-6
WHC – Hulzense Boys                 7-1
Vroomshoopse B – Berkum        1-3
FC Zutphen – SVZW                    0-4           

DERDE KLASSE A
Advendo ’57 – Veluwezoom        2-6
SKV – Zelos                                    4-0
ESA – AVW ’66                              2-0
Keizerstad – SVP                           1-2
Uni VV – De Treffers                    0-4     
SC Oranje – SDS ’55                     3-1
Redichem is vrij

VIERDE KLASSE A
Excelsior Z – SCH                         0-1
Nijmegen – AZ 2000                    5-5
DVOV – DVV                                  1-1
Alverna – Wodanseck                   2-0
Oranje Blauw – Dodewaard        3-3
VCA – Krayenhoff                         1-2
De Paasberg – EMM                    6-0