Zege ‘Boys’, maar Baltus kritisch

29 september 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys duwde Veluwezoom in de vierde klasse F dieper in de zorgen. De formatie van trainer Patrick Baltus won op het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg met 2-0.

 

Arnhemse Boys startte sterk en nam via Mitch Jurriëns met 1-0 de leiding. “De opbouw was goed verzorgd. Er was veel beweging en we hadden ook veel balbezit”, oordeelde Baltus over zijn ploeg. “Ook de zijkanten werden goed benut en dat resulteerde in de voorsprong.”
Na de treffer van Jurriëns werd het spel van Arnhemse Boys onrustiger. Baltus: “We maakten vaak verkeerde keuzes en bleven te lang aan één kant voetballen. Veluwezoom werd gevaarlijk door met een lange trap de bal achter onze defensie te leggen.”
Arnhemse Boys haalde niettemin zonder kleerscheuren de rust. Baltus had zijn ploeg opdracht gegeven meer druk te gaan zetten op de achterhoede van Veluwezoom. “Maar dat deden we niet goed. We waren vaak te laat en onze middenvelders stonden bij balverlies ook te diep, waardoor Veluwezoom steeds meer kansen kreeg.”
Mede dankzij doelman Jeffrey Rutten, die knappe redde bij een één tegen één situatie, bleef de gelijkmaker van Veluwezoom uit. In de slotfase besliste Germaine Lenting op aangeven van Angelo Siep de wedstrijd: 0-2.
Trainer Patrick Baltus kraakte na afloop ondanks de zege een kritische noot. “We zijn natuurlijk hartstikke blij met de punten een ook met het vertoonde spel in het begin van de wedstrijd. Maar het moet toch echt beter en scherper.”

Na de thuisnederlaag tegen De Paasberg (0-3) in de eerste wedstrijd van het seizoen won Arnhemse Boys drie keer op rij. Met 9 punten uit 4 duels staat de ploeg van trainer Patrick Baltus met De Paasberg (3-0 thuiszege op Worth Rheden) en ONA ’53 (1-2 verlies tegen DVOL) op een gedeelde derde plaats. HAVO en DVOL hebben 10 punten uit 4 wedstrijden en delen de koppositie. Arnhemse Boys gaat zondag in Lent op bezoek bij DVOL.

Achter de eerste vijf ploegen valt na vier wedstrijden al een gat. GVA en SML, die in Doorneburg tegen elkaar gelijkspeelden (4-4), delen met OVC ’85 (3-0 winst bij RVW) met 5 punten de zesde plaats. Sportclub Veluwezoom draagt de rode lantaarn met 1 punt uit 4 duels.