Zeeuws tennistalent maakt indruk

17 juli 2013 | Van onze AS-redactie

Ronetto van Tilburg (12) heeft de laatste zestien bereikt op het tennistoernooi om de Windmill Cup in Velp. Bij de meisjes werden Isolde de Jong (14) en Judith van Kessel (12) in de derde ronde uitgeschakeld.

Nadat de eerste twee dagen volgens verwachting waren verlopen, vielen op de derde dag van het hoofdtoernooi van de Windmill Cup de eerste verrassingen te noteren. Een van de topfavorieten in het enkelspel bij de jongens, Alen Avidzba uit Rusland, ging er kansloos af tegen de ongeplaatste Thai Vorachon Rakpuangcon: 6-0, 6-0.
De Thai Rakpuangcon baarde opzien tijdens de eerste wedstrijd van de dag. Hij trok zich niets aan van de reputatie van zijn sterker geachte tegenstander Avidzba, die als tweede was geplaatst. Met opslagen van bijna 200 kilometer per uur en keiharde forehand returns sloeg hij de Rus in 40 minuten genadeloos van de baan.

Als enige Nederlander plaatste Ronetto van Tilburg zich in het enkelspel voor de derde ronde. De tennisser uit het Zeeuwse Arnemuiden versloeg Bogdan Pavel uit Roemenië: 6-4, 6-2. Van Tilburg speelt in de volgende ronde tegen de als vijfde geplaatste Zwitser Gabriel Currlin om een plek in de kwartfinale.Van Tilburg is in het enkelspel nog de enige Nederlander die in de strijd is. Igor Straatsma uit Zeewolde verloor in de tweede ronde van de als negende geplaatste Roemeen Marian Prajescu in twee sets: 7-5, 6-1.
Bij de meisjes sneuvelden Isolde de Jong uit Capelle aan den IJssel en Judith van Kessel uit Beusichem in de derde ronde. De Jong verloor in twee sets van de als eerste geplaatste Russin Amina Anshba: 6-4, 6-2. Van Kessel moest ook in twee sets (7-5, 6-2) haar meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaanse Lee Barnard, die als zevende is geplaatst.