Zakelijke zege Arnhem Eagles

10 februari 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles heben in de eerste divisie A een zakelijke zege behaald op Red Stars. In sporthal De Laar hoefde de ploeg van trainer Sven Voogt tegen de nummer laatst niet tot op de bodem te gaan: 80-66.

“Blij met de zege, maar het spel was nog niet naar wens van de coach”, vertelde Voogt na afloop. “We hebben tweeënhalf kwart prima gespeeld en manen een voorsprong van 21 punten. Daarna lieten we de tegenstander toch weer tot 10 punten terugkomen.”
Zonder Bram Sieben, die vakantie viert in Afrika, stond Arnhem Eagles halverwege op een 47-32 voorsprong. Die bouwde de thuisploeg uit naar 58-37, maar Arnhem Eagles liet de teugels vervolgens wat vieren. De zege kwam echter nooit in gevaar.
“We hadden in het vierde kwart even wat moeite met een full court press van Red Stars, maar uiteindelijk liepen we toch weer verder uit”, zei Voogt, die Jeroen Dolleman een glansrol zag vervullen. Dolleman scoorde maar liefst 9 driepunters, waarvan 7 in de eerste helft. Met 35 punten was Dolleman ook topscorer.
Arnhem Eagles staat met 22 punten uit 15 duels op een tweede plek. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op de nacompetitie om een plaats in de promotiedivisie. CobraNova, dat met 92-78 won van Dunckers, is derde met 22 uit 16. Zaterdag speelt Arnhem Eagles uit tegen  Jugglers, dat met 30 uit 16 onbedreigd aan kop gaat.