Woutske Hartholt helpt VDZ aan zege

30 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De vrouwen van VDZ hebben zich zondag geplaatst voor de vijfde ronde van de KNVB-districtsbeker oost. De Arnhemse ploeg versloeg klassegenoot Bavel na strafschoppen. Na 90 minuten was de stand 1-1.

Keepster Woutske Hartholt groeide uit tot de held van VDZ. Zij keerde 2 strafschoppen van Bavel en omdat VDZ alle penalty’s benutte, ging de Arnhemse ploeg door.
In de eerste helft was VDZ, dat net als Bavel uitkomt in de eerste klasse, de bovenliggende partij. Aanvallend voetbal met mooie combinaties leidden tot 3 grote kansen. Die werden echter niet benut.
Na rust opende VDZ de score. Na een dieptepass van Irene Smeitink rondde Mirjam Cok in de 46e minuut beheerst af. Na die treffer kroop Bavel uit haar schulp en zette meer druk naar voren. De defensie van VDZ kende enige problemen met de snelle aanval van Bavel en in de 60e minuut viel de verdiende gelijkmaker.
Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar doelpunten bleven uit. De strafschoppenserie moest de beslissing brengen en daarin was VDZ, met dank aan Woutske Hartholt, de gelukkigste.