Wordt het Pasveer of Houwen?

17 maart 2018 | Van onze AS-redactie

Trainer Henk Fraser van Vitesse is duidelijk. Vitesse moet de play-offs halen om Europees voetbal. Tegen Heracles gaat het zaterdagavond daarom maar om één ding: de drie punten. Daarbij is de grote vraag: wie staat er in het doel? Remko Pasveer of Jeroen Houwen?

Remko Pasveer schutterde afgelopen zondag twee keer opzichtig in de met 5-1 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht. De roep om tweede doelman Jeroen Houwen een kans te geven, wordt daarom steeds luider. Maar ook Houwen ging dit seizoen al een keer afschuwelijk in de fout. De Limburger durfde in de uitwedstrijd tegen FC Groningen, op 19 november van het vorig jaar, een verre terugspeelbal van Fankaty Dabo niet met de handen te pakken, omdat hij dacht in dat geval tegen een rode kaart op te lopen. Dat betekende de gelijkmaker (1-1), waarna Vitesse het duel met 4-2 verloor.

Welke beslissing Fraser (foto) ook neemt, hij zal het nooit goed kunnen doen. “Ik sta altijd nuchter in dat soort zaken”, zei Fraser voor Vitesse TV. “Het is topsport en fouten maken en een goede wedstrijd spelen, liggen vaak dicht bij elkaar. Tegen Ajax deed Remko het uitstekend, tegen FC Utrecht was het duidelijk minder. Dat hoort bij sport. Ik moet als trainer een keuze maken en dat is duidelijk een lastige, omdat Remko de nummer 1 is. Maar het is topsport en er is concurrentie. Het is een moeilijke afweging.”
Wie er tegen Heracles onder de lat staat blijft dus nog een vraag. Uit de woorden van Fraser valt echter op te maken, dat de keuze wel eens op Jeroen Houwen zou kunnen vallen.
Fraser kan in ieder geval weer een beroep doen op Roy Beerens. De aanvaller bleef tegen FC Utrecht met een blessure aan de kant.
Met 41 punten uit 27 duels staat Vitesse op een zesde plaats. Heracles is 36 uit 27 de nummer negen op de ranglijst.

* Foto geheel boven: Doelman Remko Pasveer, hier in actie tegen Ajax. een duel dat door Vitesse met 3-2 werd gewonnen. (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)