Wordt het een historische dag voor MASV?

4 april 2018 | Van onze AS-redactie

Voor MASV kan woensdag 4 april een historische dag worden. Als de ploeg van trainer Jhon van Beukering vanavond in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB districtsbeker oost wint van DETO, is de Arnhemse volksclub geplaatst voor de grote KNVB-beker van volgend seizoen. MASV – DETO wordt gespeeld op sportpark Malburgen en begint om 20.00 uur.

MASV speelt in de knock-outfase van het bekertoernooi voor het eerst een thuiswedstrijd. Na de groepsfase schakelde de ploeg van trainer Jhon van Beukering achtereenvolgens Leones, RKHVV, Nunspeet en Bon Boys uit. Dat gebeurde allemaal op vreemde bodem.
Gesteund door de eigen aanhang hoopt MASV op een nieuwe stunt. Daarvoor heeft Van Beukering de oud-Vitesspelers Nicky Hofs (foto) en Tim Cornelisse aan de selectie toegevoegd, zo meldt de Gelderlander. Beiden spelen bij MASV in een lager elftal. Door de schorsingen van topscorer Angelo Siep en Bjorn van Koppenhagen en de blessures van Nick Buijl en Raoul Leenders is de spoeling wat dun bij de koploper in de derde klasse C van het zondagvoetbal.

Tegenstander DETO komt uit in de eerste klasse D van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Vriezenveen pakte de eerste periodetitel, maar ligt door twee opeenvolgende nederlagen uit de race om de algehele titel. Na het verlies bij FC Zutphen (1-0) verloor DETO afgelopen zaterdag thuis van Go Ahead Kampen (2-3), waardoor de Overijsselse formatie zakte naar de vierde plaats met tien punten achterstand op koploper Flevo Boys.
De laatste zege van DETO dateert van zaterdag 17 maart. Toen won de ploeg van trainer Jan van der Veen met 3-0 van DZC ’68, dat zich dinsdagavond als eerste club plaatste voor de halve finale van de districtsbeker en daarmee al is verzekerd van een plek in de grote KNVB-beker. De Doetinchemse ploeg was met 3-0 te sterk voor Winterswijk.

KNVB districtsbeker oost
Uitslagen
Dinsdag 3 april
DZC ’68 – Winterswijk                     3-0
Programma
Woensdag 4 april
MASV – DETO (20.00 uur)
Alverna – WHC (20.00 uur)
Dinsdag 10 april
DFS – Berkum (20.00 uur)