Wordt het feest bij AVW ’66, Rheden, Eldenia en VVO?

14 mei 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de 26e en laatste speeldag op het programma. Wordt VVO kampioen in 4F en ontlopen Rheden (2I) en Eldenia (3D) de nacompetitie? Pakt AVW ’66 de winst bij ZAC en is de Westervoortse ploeg zo verzekerd van rechtstreekse handhaving? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
ZAC – AVW ’66 (14.30 uur)
avw66In Westervoort verzuimde AVW ’66 afgelopen zaterdag het karwei al zo goed als te klaren. De 3-1 nederlaag tegen ASC ’62, de eerste sinds 5 december 2015 (uit tegen ASC ’62!), betekent dat AVW ’66 zaterdag moet winnen bij ZAC om verzekerd te zijn van nog een seizoen in de tweede klasse. Bij elk ander resultaat is AVW ’66 afhankelijk van de concurrentie. AVW ’66 staat nu nog op een ‘veilige’ tiende plaats met 34 punten uit 25 duels. Met hetzelfde aantal punten Den Ham de nummer elf, maar die ploeg speelt zaterdag tegen het al gedegradeerde FC RDC. DOS Kampen (35 uit 24) mag het thuis opnemen tegen het ook al gedegradeerde Oranje Nassau. Met 37 uit 25 is ook ZAC nog niet veilig. De Zwolse tegenstander van AVW ’66 kan bij verlies maar zo de nacompetitie inrollen. Wordt het doelsaldo beslissend, dan is AVW ’66 ten opzichte van al zijn concurrenten in het voordeel.
Prognose: 1-3.

Derde klasse A
Redichem – ESA (15.00 uur)
Gerritsen, PeterESA heeft het vorige week lelijk laten te liggen door thuis met 2-1 te verliezen van SVP. De ploeg van Peter Gerritsen (foto) heeft deelname aan de nacompetitie daardoor niet meer in eigen hand. ESA, de nummer vier op de ranglijst met 47  punten uit 25 duels moet hopen op een misstap van concurrent Advendo ’57 (48 uit 25), dat thuis speelt tegen DEV Doorn. ESA moet zelf in ieder geval winnen bij Redichem om nog derde te worden, want ook het doelsaldo is in het voordeel van de ploeg uit Ederveen. Redichem won de eerste periodetitel en is al verzekerd van een plek in de nacompetitie.
Gerritsen gelooft nog in een goede afloop. Zijn ploeg liet in het Arnhem Cupduel met SML, afgelopen dinsdag, in ieder geval zien over veerkracht te beschikken door een 3-0 achterstand nog om te buigen in een 4-3 zege.
Prognose: 1-3

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Grol – Rheden (14.00 uur)
Rheden weet wat het maandag in Groenlo te doen staat: winnen. In dat geval ontloopt de ploeg van trainer Ron Olyslager de nacompetitie en is directe handhaving een feit. Van de ploegen SDOUC (29 punten, doelsaldo min 19), Leones (27, min 8), OBW (27, min 8), Rheden (27, min 14) en Grol (26, min 13) zijn er twee na de laatste reguliere speeldag de pineut en gaan de nacompetitie in. DCS en Hatert zijn al gedegradeerd.
De laatste speeldag belooft in ieder geval spannend te worden, want vier van de vijf ploegen die strijden om directe handhaving spelen tegen elkaar. Naast Grol – Rheden staan ook SDOUC – Leones en Vorden – OBW op de rol. Bij verlies van OBW en/of Leones volstaat voor Rheden een gelijkspel.
Prognose: 1-2.

Derde klasse D
Eldenia – Arnhemse Boys (14.00 uur)
Koen, 4K, Erwin, trainerEen overwinning op Arnhemse Boys betekent voor Eldenia directe handhaving. SCE kan door een zege op DIO ’30 dan nog wel op gelijke hoogte komen met de Eldense ploeg, maar het doelsaldo van Eldenia is veel beter. Directe handhaving zou van Eldenia een uiterst knappe prestatie zijn, want halverwege het seizoen stond de ploeg van trainer Erwin Koen (foto) er met 9 punten uit 13 duels er allerminst goed voor.
Trainer Davy Hendriks van het al gedegradeerde Arnhemse Boys zal zijn ploeg voor deze derby nog eenmaal opladen, maar lijkt onwaarschijnlijk dat Arnhemse Boys het feestje van Eldenia nog kan verstieren.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
VVO – SCO (14.00 uur)
vvoDe wedstrijd tegen SCO moet voor VVO de glorieuze afsluiting van het seizoen worden. De nog ongeslagen Velpse ploeg is bij winst kampioen en keert dan na één seizoen al weer terug naar de derde klasse. Na het gelijkspel (0-0) van afgelopen zaterdag bij SML, waardoor VVO zijn voorsprong van 1 punt op de Arnhemse ploeg behield, mag het maandag op sportpark De Pinkenberg niet meer misgaan.
OSC heeft geen belangen meer en is ook kwalitatief de mindere van VVO. Trainer Maik Angenent van de Velpse ploeg VVO neemt de formatie uit Oosterhout echter serieus. “We moeten zeker niet denken, dat we dit wel even doen”, liet Angenent al optekenen.
VVO scoorde dit seizoen al 94 keer. Mogelijk kunnen de Velpenaren de honderd halen. Enkele weken terug won SML al met 12-0 van SCO. De titel is voor VVO echter het grote doel, honderd doelpunten is niet meer dan een leuke bijkomstigheid.
Prognose: 6-0.

Klik hier voor het complete voetbalprogramma