Wolf per direct weg bij Elsweide

28 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Trainer Ferenc Wolf is met onmiddellijke ingang vertrokken bij zaterdagderdeklasser Elsweide. De ambities en de motivatie van de 34-jarige Arnhemmer stroken niet langer met de beleving van een groot deel van de selectie. Voor Wolf een reden met onmiddellijke ingang te stoppen.

Wolf heeft zijn vertrek donderdagavond aan het bestuur en aan de spelersgroep verteld. “Ik heb voor de winterstop wel eens met 5 of 6 man op de training gestaan. En in januari met 8 man. Ik ben te serieus en te ambitieus om op die manier als trainer werkzaam te zijn.”
De Arnhemmer was bezig aan zijn tweede seizoen bij Elsweide. Met het eerste zaterdagteam promoveerde Wolf in mei van het vorig jaar via de nacompetitie naar de derde klasse. “Deze ploeg is gestart als recreatieteam, maar zowel vanuit de club als vanuit de spelers is de wens uitgesproken prestatiegericht te gaan voetballen. Vorig seizoen is dat redelijk tot goed gegaan, nu is het ingezakt. Ik heb er met spelers individueel, in kleine groepjes en met de hele selectie over gesproken. Maatregelen kun je ook niet nemen, want er is geen tweede en geen A1. Je bent dus afhankelijk van de motivatie van de spelers zelf.”
Afgelopen dinsdag had Wolf voor een oefenduel slechts 12 spelers tot zijn beschikking. Het was de bekende druppel. “Enkele spelers zijn zonder zich af te melden niet op komen dagen. Dat vind ik erg en ik ben niet geschikt voor bezigheidstherapie.”
Is Wolf boos of teleurgesteld? “Ik ben vooral teleurgesteld”, zegt Wolf. ”Ik had de hoop dat het na de winterstop beter zou gaan. Helaas was dat niet het geval, maar ik gun de jongens het allerbeste en hoop dat ze het gaan redden in de derde klasse.”
Tijdens het laatste gesprek met de spelers is er nog wel een poging ondernomen om Wolf op zijn besluit te laten terugkomen. “Maar ik heb toen de vraag gesteld: ‘Wat zou er vanaf nu dan anders gaan?’ Ik ben open en eerlijk geweest en bijna iedereen reageerde ook begripvol en vond het jammer.”
Wolf had zijn contract met Elsweide nog niet verlengd, maar niets leek een langer verblijf in de weg te staan. Nu zijn de meeste clubs voor volgend seizoen al voorzien. “Had ik eerder voor mezelf gekozen, dan was ik nu misschien al ergens onder de pannen geweest”, zegt Wolf, die in het bezit is van het trainersdiploma TC II en tot en met de tweede klasse mag trainen. “Nu heb ik mezelf misschien in de vingers gesneden. Maar nogmaals, ik had de hoop dat het beter zou gaan. Nu wacht ik af en zie wel wat er op me af komt. Een eerste elftal zou leuk zijn, maar ik wil ook best als assistent-trainer bij een hoofdklasser of eersteklasser aan de slag.”
Wolf was eerder werkzaam bij De Bataven 2, dat uitkwam in de reserve hoofdklasse, en Eldenia 2. Bij VDZ was hij assistent-trainer bij de hoofdmacht.