Wint MASV eindelijk een topper?

17 november 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de achtste speelronde afgewerkt. De topduels worden gespeeld in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Kan MASV bij SC Rheden na nederlagen tegen OBW en Grol voor het eerst drie punten pakken tegen een ploeg uit de top vijf? En laat VDZ in de thuiswedstrijd tegen koploper Grol zien dat het terecht tot de titelfavorieten behoort?  De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
OVC ’85 – SKV (15.00 uur)
Met 12 punten uit 7 wedstrijden kent OVC ’85 als nieuwkomer in de derde klasse een prima start. In de streekderby tegen het Wageningse SKV kan de Oosterbeekse ploeg, nu de nummer vier op de ranglijst, laten zien dat het mee kan in de (sub)top van deze klasse. SKV staat er als nummer vijf (11 uit 6) relatief nog iets beter voor en incasseerde in uitwedstrijden (2-0 winst bij De Treffers, 0-0 bij Oeken) nog geen doelpunten.
Juist op het defensieve deel kent OVC ’85 met 16 tegengoals wel wat problemen. Tegen SKV zal de ploeg van trainer Marco Bosch echter het beste in zichzelf naar boven halen.
Prognose: 1-0.

Derde klasse C
SC Rheden – MASV (14.00 uur)
De derde klasse C kent een top vijf en daartoe behoren SC Rheden en MASV. MASV, een van de titelfavorieten en derde met 15 uit 7, trof al de twee koplopers OBW en Grol (beide 16 uit 7), maar die duels leverden de Arnhemse ploeg nog geen punten op. Respectievelijk een 4-3 en een 5-2 nederlaag zorgden voor bezorgde gezichten. SC Rheden, vijfde met 13 uit 7, speelde pas een topper. Thuis tegen OBW leed de ploeg van trainer Wilco Klop een 6-1 nederlaag.
Bij SC Rheden – MASV staat dus heel wat op het spel en bij winst van MASV heeft de ploeg van trainer Tim Cornelisse theoretisch nog een kans op de eerste periodetitel. Die kans is voor SC Rheden na de 1-0 nederlaag van afgelopen zondag bij Pax verkeken.
MASV is zondag favoriet, SC Rheden heeft het thuisvoordeel en is gewend te spelen op natuurgras. Thuisvoordeel en natuurgras zullen echter niet de doorslag geven.
Prognose: 1-2.

VDZ – Grol (14.00 uur)
Titelkandidaat treft voor het eerst dit seizoen een ploeg uit de top vijf, in dit geval zelfs de koploper. Een prachtige gelegenheid voor de ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi (foto) om te laten zien dat het over de beste selectie van alle ploegen in 3C beschikt. Grol is echter een geduchte tegenstander. Op vreemde bodem verspeelde de formatie uit Groenlo nog geen enkel punt. Drie duels leverden de maximale 9 punten op, waarbij de 5-2 zege bij MASV nog het meest tot de verbeelding sprak. VDZ won echter alle drie gespeelde thuiswedstrijden en kreeg daarin ook nog geen doelpunt tegen.
VDZ kan bij winst zelfs nog de eerste periodetitel pakken. OBW moet dan thuis verliezen van het zwakke Gendringen en MASV mag niet winnen bij SC Rheden. 
VDZ is de torenhoge favoriet, maar als de angst om te verliezen groter is dan de wil om te winnen, zoals in de duels van VDZ met VVO (1-0 winst) en SML (1-0 verlies) zullen de doelpunten schaars zijn.
Prognose: 0-0. 

VVO – Doetinchem (14.00 uur)
VVO (7 uit 7) kan in de strijd tegen degradatie een grote slag slaan tegen Doetinchem, de nummer laatst met 2 uit 7. Omdat MvR en Gendringen (beide 4 uit 7) lastige uitwedstrijden spelen bij respectievelijk Ruurlo en koploper OBW, zou de voorsprong van de ploeg van trainer Martijn van de Hel bij een zege zo maar zes punten kunnen zijn op MvR en Gendringen, die nu op een nacompetitieplaats staan.
Doetinchem weet echter dat de klus om de nacompetitie te ontlopen er bij een nederlaag tegen VVO een stuk lastiger op wordt. Niettemin is VVO in dit ‘zespuntenduel’ licht favoriet.
Prognose: 1-0.

Vierde klasse D
Arnhemia – DVV (14.00 uur)
Na overwinningen op Veluwezoom (4-0, thuis) en RKPSC (5-2, uit) begint Arnhemia zondag met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen DVV. De Duivense ploeg, met 17 uit 7 koploper in 4D, is echter van een ander kaliber dan Veluwezoom en RKPSC. Onder trainer Ron Olijslager is DVV in korte tijd uitgegroeid tot een hecht collectief. Bij een zege is DVV periodekampioen.
Arnhemia zal zich niet bij een nederlaag neerleggen, maar tegen DVV hoeven de punten niet gepakt te worden. Voor trainer Marlon Keizer zal het spelen van een goede wedstrijd ook veel waarde hebben. Na de titel van vorig seizoen wil Arnhemia zich handhaven en een punt tegen de koploper is een bonuspunt. 
Prognose: 1-3.

* Klik hier voor het voetbalprogramma.
* Foto geheel boven: Angelo Siep scoort namens MASV. (Foto: Nico Kooij)


Spelmoment uit het duel RKPSC – Arnhemia (2-5), gespeeld op 4 november 2018. (Foto: Sjaak Bouwmeister)