Winst voor Rheko en EKCA, zware blessure voor speler-coach Jaap Jochems van DKOD

27 september 2019 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Rheko hebben vorige week zaterdag hun tweede overwinning behaald. In de tweede klasse F won de Rhedense ploeg met 12-9 van het Nijmeegse Keizer Karel.

Rheko kwam aanvallend niet goed uit de verf. De thuisploeg miste veel kansen en kwam zelfs op ruime achterstand: 4-8. Verdedigend kreeg de thuisploeg de zaken steeds beter op orde. “Na één schot van Keizer Karel hadden wij weer de bal”, zei Vincent Koch, die samen met Edgar Roos de coaching verzorgde. Trainer Gerben de Krey was wegens privéomstandigheden nog afwezig.

Tot tien minuten voor tijd bleef het spannend, maar in de slotfase nam Rheko alsnog afstand: 12-9. De Rhedense ploeg klom door de zege naar de derde plaats met 4 punten uit 3 duels. Viking en Woudenberg gaan met 6 uit aan kop.

EKCA was in de derde klasse C met 10-6 te sterk voor het bezoekende Koru. “Maar na acht aanvallen vielen we bij een 3-0 voorsprong stil”, zei coach Arthur Lindeboom. “We waren daarna een poosje zoekende. Koru was ook een wat mindere tegenstander die ons ook niet naar een hoger niveau tilde.” 
Na een 6-2 ruststand scoorde EKCA in de tweede helft nog maar vier keer. Lindeboom: “Ik zie in de wedstrijden nog niet terug wat wij op de training laten zien. We zijn nog wat onwennig tegen mindere tegenstanders, ook al hebben we wel goede goals gemaakt.”
EKCA staat na de winst op Koru op een gedeelde tweede plaats met 4 punten uit 3 duels. Elko uit Elim gaat met 6 uit 3 aan kop.
Doelpunten EKCA: Hidde Hoegen 2, Erwin Noome 2, Coen Hermsen 1, Erik Tangerink 1, Julia Klein 1, Sanne van Geel 1.

DKOD ging in de derde klasse D onderuit bij RDZ: 19-11. De nederlaag nam de Heelsumse ploeg voor lief, want de zware knieblessure van trainer-speler Jaap Jochems baarde veel meer zorgen.
“Bij een schotpoging voelde ik dat mijn onderbeen de andere kant op ging dan mijn bovenbeen. Je hoorde het kraken”, zei Jochems.
Onderzoek in het ziekenhuis wees later uit dat de DKOD-coach een mediale band had (in)gescheurd. “Maar er kan nog meer zijn”, vertelde Jochems. “Maar dat zal een mri-scan uit moeten wijzen op maandag 7 oktober.”
DKOD deelt de vierde plek met 2 punten uit 3 duels met Midlandia, Skunk en Zwaluwen, de Zevenaarse ploeg van de Arnhemse trainer Peter Beenen. Onder dit viertal staat alleen nog het puntloze Huizen.
Niels Vedder was bij DKOD de topscorer met 4 doelpunten.

UITSLAGEN EN PROGRAMMA
VELDKORFBAL
TWEEDE KLASSE F
Derde speelronde
Zaterdag 21 september
Woudenberg – Kesteren 15-8
Viking – Duko 18-14
Rheko – Keizer Karel 12-9
Revival – DWS 13-13
Woensdag 25 september
Woudenberg – DWS 16-11

Programma
Vierde speelronde
Zaterdag 28 september
Rheko – DWS (15.30 uur)
Revival – Woudenberg
Kesteren – Viking
Duko – Keizer Karel

DERDE KLASSE C
Derde speelronde
Zaterdag 21 september
EKCA – Koru 10-6
Elko – HKC 13-11
Dio – Oranje Zwart 9-14
Achilles – TOP (V) 12-16

Programma
Vierde speelronde
Zaterdag 28 september
Oranje Zwart – EKCA (15.30 uur)
Elko – Dio
Achilles – HKC
Koru – TOP (V)


DERDE KLASSE D
Derde speelronde
Zaterdag 21 september
Skunk – Zwaluwen 13-15
RDZ – DKOD 19-11
Midlandia – Animo 14-17
Huizen – Reehorst ’45 13-21

Programma
Vierde speeronde
Zaterdag 28 september
Midlandia – DKOD (15.30 uur)
Zwaluwen – Huizen
Reehorst ’45 – Animo
RDZ – Skunk