Winst Vitesse in ‘Hel van Nijmegen’

29 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In de ‘Hel van Nijmegen’ heeft Vitesse een dikverdiende zege behaald op aartsrivaal NEC. Lucas Piazón bezorgde zijn ploeg meteen na de Nijmeegse gelijkmaker toch nog de drie punten: 2-3.

Vitesse kwam al na 11 minuten door Kelvin Leerdam op voorsprong: 0-1. Na ruim een half uur leek NEC op gelijke hoogte te komen, maar de inzet van Jakob Jantscher ketste via twee palen weer het veld in. Voor Vitesse was dat uitstel van executie. Doelman Piet Velthuizen keerde nog een hard schot van Navarone Floor, maar op de rebound van Christoph Hemlein was de goalie kansloos: 1-1.
Vitesse ging toch nog met een voorsprong de rust in. Verdediger Cmovs van NEC liep Mike Havenaar in de rug, waarna arbiter Pol van Boekel de bal op de stip legde. Theo Janssen bleef uiterst rustig: 1-2.
Na de hervatting kreeg Vitesse voldoende kansen de voorsprong uit te bouwen. Mike Havenaar liet er een paar liggen, maar scoorde uiteindelijk toch. De treffer werd echter afgekeurd, omdat arbiter Van Boekel al had gefloten voor een overtreding. De Arnhemse vrije trap leverde echter niets op.
Het geluk leek met NEC toen invaller Michael Higdon vijf minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde: 2-2. Davy Pröpper en Lucas Piazón troffen daarna voor Vitesse nog de lat. In blessuretijd was er toch nog gerechtigheid, toen Piazón de bezoekers op 2-3 zette.
Vitesse is in de eredivisie de virtuele leider. Wint Vitesse woensdag het inhaalduel bij ADO Den Haag, dan gaat de ploeg van Peter Bosz met 2 punten voorsprong aan de leiding.

Stand aan kop
1. FC Twente      8-15
2. PSV                8-15
3. Heerenveen    8-15
4. Vitesse           7-14
5. Ajax               8-14
6. PEC Zwolle      8-14
7. Feyenoord      8-13                 
8. AZ                  8-13

* De foto’s zijn van Wil Kuijpers Fotografie


Kelvin Leerdam (5) zorgt met een kopbal voor 0-1.


Blijdschap bij Vitesse na de treffer van Kelvin Leerdam


Mike Havenaar is bij 1-2 op weg naar een treffer, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Arbiter Van Boekel zal fluiten voor een overtreding op de lange spits terwijl de bal in het Nijmeegse doel verdwijnt.


Arbiter Pol van Boekel spreekt de boze Mike Havenaar toe na de afgekeurde treffer.