Winst UDI 1896 komt als geroepen

28 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van UDI 1896 hebben zich in de regioklasse B hersteld van 2 opeenvolgende nederlagen. De Arnhemse ploeg speelde in Venlo weer als een team en won het uitduel bij Loreal 2, de nummer laatst, met 26-24.

“Het werd ook weer eens tijd voor een overwinning”, zei trainer-coach Fred Wieland na afloop. “We hebben de afgelopen week flink nagepraat over het hoe en waarom van de nederlagen. Het belangrijkste was dat de ploeg weer wat vertrouwen en plezier ging uitstralen en dat een ieder zijn verantwoordelijkheden zou pakken. Tegen Loreal hebben we dat weer eens teruggezien.”
UDI 1896 profileerde zich als een team in de fases waarin het nodig was. “Enkele spelers hadden toen ook het besef, dat ze wat extra’s moesten brengen. In de eindfase van de wedstrijd,  waarin we nog tweemaal in ondertal kwamen,  zorgden met name Clifford Suiters en Randy van den Donk er met een aantal geweldige acties voor dat de opgebouwde voorsprong in stand bleef”, zei een dolblije wieland.
De van een studiereis uit Zuid-Afrika teruggekeerde Bart Daaleman beleefde zo een leuk debuut. Met een benutte strafworp en een mooi doelpunt deelde ook hij mee in de feestvreugde. Udi won uiteindelijk met 26-24. “Het was nog lang onrustig in Venlo”, grapte Wieland. “De sfeer in de busjes op de terugreis was ook alleszeggend. Dit hadden we echt even nodig.”
Zondag wacht de zware thuiswedstrijd tegen Rapiditas. Wieland: “Een mooie uitdaging. Dan kunnen we laten zien of we in staat zijn om door te pakken.”

Uitslagen Regioklasse B
Loreal 2 – UDI 1896                    24-26
NOAV – AHV Swift 2                    31-32
Rapiditas – Witte Ster’75            31-29
Olympia’89 – Habo’95               18-26
Ha-Stu – Heerle                           18-22
Swift 2000 – Internos 2              23-19