Winst RKHVV na knappe inhaalrace

2 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

RKHVV heeft zich zondag in de hoofdklasse C prima hersteld van de 2-1 thuisnederlaag tegen Rigtersbleek. De Huissense ploeg maakte in en tegen Sneek een 2-0 achterstand goed en won in Friesland met 5-3.

‘We begonnen met veel goede bedoelingen, maar na 10 minuten stonden we aI met 2-0 achter”, zei trainer Frans Koenen na afloop.
RKHVV kon het duel na die snelle 2-0 echter naar zijn hand zetten. De bezoekers hielden de bal weer in de ploeg en zochten zo naar de juiste openingen. Wessel van de Horst, na een combinatie over 4 schijven, zorgde voor 2-1. Jop van Steen bepaalde de ruststand op 2-2. Hij benutte een strafschop na een handsbal.
RKHVV had na de hervatting het beste van het spel, maar de thuisclub nam opnieuw een voorsprong. Uit een voorzet zeilde de bal in het Huissense doel. “We bleven daarna zoeken naar de vrije man en vonden die ook. We konden de achterstand zo ombuigen naar een 5-3 voorsprong. Het is nu zaak volgende week van Juliana te winnen, want anders komen we weer in eenzelfde situatie terecht als voor de wedstrijd tegen Sneek”, zei Koenen. Lennart Rekmans (3-3) en 2 keer Wessel van de Horst scoorden na de pauze voor RKHVV.
RKHVV heeft nu 6 punten uit 5 duels en neemt daarmee een gedeelde zesde plaats in de hoofdklasse C in.

Uitslagen Hoofdklasse C
Sneek – RKHVV                                         3-5
DIO Groningen – Babberich/Liemers   3-4
Juliana’31 – UDI’19                                  1-2
Rigtersbleek – MSC                                  2-0
Longa’30 – Be Quick 1887                     1-1
Alcides – NEC                                           4-1
Hoogeveen – Rohda Raalte                     0-2