Winnende treffer Robin van der Beek

7 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Elsweide heeft zaterdag zijn laatste competitieduel in de derde klasse A gewonnen. Robin van der Beek (foto) scoorde de enige treffer in het thuisduel met Dodewaard. Ostrabeke ging bij kampioen Excelsior Zetten met 3-2 onderuit.

Elsweide miste veel kansen, maar ontsnapte aan een achterstand toen de Dodewaardse spits tegen de lat kopte. Nadat Asmoy Logfur voor de thuisclub nog de paalt had geraakt, zorgde Robin van der Beek een kwartier voor tijd voor de winnende treffer. De laatste man van Elsweide schoof de bal bekeken in de verre hoek na een goede voorzet van Jeffrey Klein: 1-0. Na een prima start in 3A viel de Arnhemse ploeg na de winterstop ver terug. Een prijs, in de vorm van een plek in de nacompetitie, zat er daarom niet in voor de ploeg van trainer Marlon Keizer.
Ostrabeke verloor met 3-2 bij kampioen Excelsior zetten, maar dat was gezien de hoeveelheid kansen die de gasten kregen niet nodig geweest. Arlo Hemkes zette Ostrabeke uit een strafschop op 0-1, maar de thuisploeg had de rollen bij rust al omgedraaid: 3-1. Na de pauze kreeg de ploeg van coach Khaled Mouhouti (hij verving Marcel Tombokan, die was ‘spioneren’ bij de eerstkomende tegenstander in de nacompetitie) tal van mogelijkheden, maar alleen Hemkes scoorde nog uit een vrije trap: 3-2.
Ostrabeke treft in de eerste ronde van de nacompetitie vrijwel zeker Hoevelaken, dat uitkomt in de derde klasse B. In 3 B staat zaterdag de laatste speelronde op het programma.

Derde klasse A
Candia ’66 – Uni VV            2-1
Lienden – Redichem           1-1
Excelsior Z. – Ostrabeke     3-2
De Treffers – SKV               3-6
Kesteren – Brakkenstein     0-3
Elsweide – Dodewaard        1-0