Winnend Rheden vindt aansluiting

23 november 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden heeft in de eerste klasse E van het zondagvoetbal prima zaken gedaan. De ploeg van trainer Bram van Aken won in Groesbeek met 4-1 van Rood Wit. Voor Rheden was het pas de tweede zege van het seizoen.

Trainer Bram van Aken vertelde zijn selectiegroep afgelopen week, dat hij aan het einde van dit seizoen na vier jaar vertrekt bij Rheden. Blijkbaar was dat voor de spelers een extra stimulans om er stevig tegenaan te gaan om Van Aken zo een passend einde van zijn Rhedense periode te gaan bezorgen.
Bij Rood Wit kwam Rheden nog wel op achterstand, maar de bezoekers lieten zich er niet door uit het veld slaan. Op slag van rust maakte Rick Smeenk (foto) gelijk: 1-1.
Na de hervatting nam Rheden geen gas terug. Integendeel. Via Ramon van ’t Veld namen de gasten met 1-2 de leiding, waarna Rick Smeenk met zijn tweede treffer het duel besliste: 1-3. Ramon van ’t Veld maakte in de slotfase het Rhedense feestje compleet door ook zijn tweede doelpunt te scoren: 1-4.
Rheden, dat met 7 punten uit 10 duels op de twaalfde plaats staat, heeft zo de aansluiting met TVC ’28, de nummer tien op de ranglijst met 9 uit 10, weer gevonden. Rheden won voor het laatst op 12 september met 5-0 bij Luctor et Emergo.
Concordia Wehl (4 uit 10) en Luctor et Emergo (1 uit 10) staan op de directe degradatieplaatsen.

klik hier voor de uitslagen van het zondagvoetbal