Wim Thewissen trainer bij drie verenigingen

15 september 2010 | Van onze AS-redactie

Wim Thewissen is in het  komende volleybalseizoen trainer bij liefst drie verenigingen: bij het Arnhemse Volvera, bij Trivos uit Wijchen en bij Favorita uit Dinxperlo. De trainingen verzorgt hij op doordeweekse dagen. Bij Volvera neemt Thewissen de eerste twee herenteams onder handen, bij Trivos de heren 1 en de A-jeugd en bij Favorita de heren 2 en ook de A-jeugd. Als coach zal de 58-jarige oud-international  alleen bij tweededivisionist Trivos functioneren.

Geen dag zonder volleybal dus voor de Arnhemmer. Hij zegt: ,,Mensen leren volleyballen: daar heb ik nu eenmaal enorm veel plezier aan. Niets liever dan mijn kennis en ervaring overbrengen. Ik denk dat ik dat goed kan. Ik kan het nog steeds voordoen.”

Wim Thewissen vertrok halverwege  het vorige seizoen als trainer-coach bij de mannen van Labyellov in Zevenaar. Strubbelingen over het te voeren beleid vormden de grondoorzaak De Arnhemmer betreurt het dat de ambities van deze club sneuvelden. Hij wil er niet veel over kwijt.  Ook zijn zoon Jurriaan verliet Labyellov en koos voor Wevoc uit Westervoort.
In de toekomst legt Wim Thewissen meer de nadruk op de trainingen en minder op coachen.  De jeugd staat bij hem op de voorgrond: “De bedoeling is om de jeugd goed door te laten stromen naar de senioren. Ik doe dat graag, ook omdat er simpelweg veel te weinig trainers zijn. Clubs kampen met een enorm tekort aan kader, er zijn veel te weinig gekwalificeerde mensen.”

,,Bij Volvera ga ik proberen heren 1 en 2 in de eerste klasse te houden. Daarnaast is het belangrijk om de jeugd in de wijken weer enthousiast te maken voor volleybal. En hun te laten zien dat volleybal niet zo complex is als het lijkt. Dat vind ik een mooie taak, eigenlijk heb ik mijn leven lang niets anders gedaan. Bij Volvera train ik alleen. Voor het coachen wordt nog iemand van binnen de vereniging aangewezen.”

De volleybalcompetities in Nederland gaan over anderhalve week van start.