Wim Kamphuis nieuwe trainer vv Dieren

16 februari 2018 | Van onze AS-redactie

Wim Kamphuis wordt de nieuwe trainer van VV Dieren. De 54-jarige Doesburger volgt met ingang van komend seizoen Daniël de Lange op bij de zaterdagderdeklasser. Kamphuis is nu bezig aan zijn tweede succesvolle seizoen bij OVC ’85. De Oosterbeekse club is met 33 punten uit 11 wedstrijden koploper in de vierde klasse B van het  zaterdagvoetbal.

Kamphuis zegt erg blij te zijn met het hoofdtrainerschap bij vv Dieren. “Het is een club met een grote jeugdafdeling en een jonge selectie, nadat er vorig jaar een aantal geroutineerde spelers zijn gestopt. Met deze jonge selectie en de aanwas uit de eigen jeugd wordt de ontwikkeling van spelers, team en speelwijze dus belangrijk en dat past heel goed bij mij. Ik zie het als een mooie stap en heb er heel veel zin in.”

Omgekeerd is het bestuur van Dieren ook blij met Kamphuis (foto rechts). ‘Wim is gedurende de sollicitatieprocedure positief opgevallen door zijn enthousiasme, heldere voetbalvisie, spelopvatting, ervaring als jeugdtrainer op divisieniveau en zijn recente prestaties als hoofdtrainer bij zijn huidige club OVC’85. Zijn aantoonbare en overtuigende binding met de jeugd sluit in onze ogen prima aan bij de ambities die vv Dieren heeft om de aankomende jaren (jonge) spelers verder te ontwikkelen’, zo laat de Dierense club weten.

Kamphuis tekende bij Dieren een overeenkomst voor één seizoen, maar beide partijen hebben de intentie uitgesproken langer met elkaar door te gaan. De druk van ‘moeten presteren’ is er volgens Kamphuis niet. “De club heeft aangegeven dat ze graag veel met eigen jeugd wil, maar ook dat de ambitie hoger ligt dan de derde klasse. Maar voor komend seizoen is ‘de druk van het moeten’ niet aanwezig. De nadruk ligt vooral op de ontwikkeling van de individuele speler en het team.”

Na dit seizoen komt er voor Kamphuis dus een einde aan twee jaar OVC ’85. “Maar na die club gaat nu wel eerst mijn aandacht uit”, zegt Kamphuis. “We staan er heel goed voor, maar we zijn er nog niet. Zaterdag spelen we uit tegen Wodanseck en daarna krijgen we thuiswedstrijden tegen Fortissimo, op 3 maart, en Zeewolde, op 10 maart. De laatste twee ploegen staan op negen en tien punten van ons. natuurlijk mogen we het niet meer uit handen geven, maar pas als we die wedstrijden goed doorkomen, kan de vlag in top.”
Vorig seizoen behaalde Kamphuis de eerste periodetitel in de vierde klasse F van het zondagvoetbal. De club besloot vervolgens op een algemene ledenvergadering te kiezen voor het zaterdagvoetbal. OVC ’85 maakte de competitie in 4F wel af, maar het bestuur van de Oosterbeekse club besloot het eerste elftal niet mee te laten doen aan de nacompetitie.

Marco Bosch wordt volgend seizoen bij OVC ’85 de opvolger van Kamphuis. Bosch is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij Arnhemia, dat zich door het winnen van de eerste periodetitel in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal al verzekerd heeft van de nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.