Willemsen achtste in Dodewaard

10 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Mario Willemsen heeft woord gehouden. De Huissense amateurwielrenner had een toptien-plaats in de Ronde van Dodewaard voorspeld. Dat kwam uit: Willemsen werd achtste.

De Huissenaar had er een goed gevoel bij. Niet alleen door de goede klassering, de 33-jarige RETO-renner liet zich ook veel zien in dit criterium. Hij gaf zelfs de aanzet voor de beslissende ontsnapping. Willemsen sprong eerst alleen weg, fietste twee ronden alleen aan kop en kreeg toen gezelschap van zes man. Het groepje groeide later in de wedstrijd nog weer aan, maar inmiddels was er een driemanschap ontsnapt: Marcel Alma, Lars Rietveld en Rob van Gameren. Dit drietal sloeg een onoverbrugbare kloof. “Die waren een maatje te groot voor de rest”, zei Willemsen. Alma pakte uiteindelijk de winst, voor Rietveld en Van Gameren.
 Willemsen handhaafde zich in de achtervolgende groep en legde beslag op de achtste plaats. Willemsen: “Ik ben er heel blij mee, ik reed erg gemakkelijk. Ik kreeg nog wel wat problemen met mijn versnelling. Ik had er ’s morgens nog een ander verzet opgezet, maar dat functioneerde niet optimaal. Anders had er misschien meer ingezeten, maar deze plek vind ik ook al mooi. De ronde was zeer sterk bezet.”
Zijn ploeggenoten bij RETO, Hans Vonk en Wouter van Leeuwen, werden resp. 18e en 22e.