Wilfried Bony velt pover Ajax

3 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse lijkt toch een serieuze kandidaat voor de landstitel. De Arnhemse ploeg won zaterdagavond in de Amsterdam Arena met speels gemak van Ajax: 0-2. Wilfried Bony scoorde beide Arnhemse treffers.

Vitesse zette Ajax door de zege op zes punten. De Amsterdamse ploeg haakt daardoor in ieder geval voorlopig af in de strijd om de landstitel. Vitesse blijft door de zege in het spoor van FC Twente en PSV. Die twee ploegen komen pas later in actie. PSV speelt zaterdagavond nog tegen Heracles, FC Twente is zondag gastheer van Feyenoord.
Vitesse had het het duel 90 minuten lang onder controle. Wilfried Bony zette de ploeg van trainer Fred Rutten in de 37e minuut op 0-1. Bony scoorde beheerst na een voorzet van Kakuta.
Een minuut na rust besliste Bony de wedstrijd. De spits kopte raak na een prima voorzet van Ibarra. Kort daarop schoot Jonathan Reis in vrije positie tegen Ajax-doelman Kenneth Vermeer op en kopte Marco van Ginkel na een corner van Theo Janssen tegen de lat.
Het ontbrak bij Ajax aan creativiteit om de hechte defensie van Vitesse te kunnen verontrusten. Het eindeloze heen en weer getik bij de thuisclub leidde niet tot grote kansen.
Vlak voor tijd kreeg de uitblinkende Theo Janssen een publiekswissel van trainer Fred Rutten. De middenvelder, aan het begin van het seizoen overgekomen van Ajax, kreeg applaus van het Amsterdamse publiek.