Wilfried Bony terug in basis Vitesse

19 september 2011 | Van onze AS-redactie

De selectie van Vitesse trainde maandagochtend in de aanloop naar het bekerduel met NAC voor de eerste keer op het nieuw aangelegde grasveld op Papendal. Het veld beschikt over veldverwarming.

Vanuit de spelersgroep kwamen louter enthousiaste reacties. “Hier kun je weinig fout op doen”, zo liet middenvelder Davy Pröpper weten op Vitesse.nl.
In het bekerduel met NAC, dinsdagavond om 20.45 uur in Gelredome, kan trainer John van den Brom van Vitesse weer een beroep doen op spits Wilfried Bony, die in de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Roda JC nog geschorst was.
Dat betekent dat Van den Brom keuzes moet gaan maken. Tegen Roda JC speelde middenvelder Marco van Ginkel in de spits.
Marco Pedersen, de andere spits, speelde tegen Roda JC 5 minuten mee. De van een blessure teruggekeerde aanvaller komt maandagavond in actie met het beloftenteam van Vitesse/AGOVV dat op bezoek gaat bij Jong Heerenveen/Emmen. In dat duel maakt ook Renato Ibarro zijn eerste speelminuten voor Vitesse. De Columbiaan kwam met een spierscheuring in zijn bovenbeen aan in Arnhem. Hij is daarvan hersteld en mag nu ritme op doen bij Jong Vitesse.