Wilco Klop nog een jaar bij VDZ, VVO verlengt met Peter Gerritsen

20 januari 2023 | Van onze AS-redactie

De voetbaltrainers Wilco Klop (59) en Peter Gerritsen (46) hebben hun contract bij respectievelijk VDZ en VVO met een jaar verlengd. Klop is nu bezig aan zijn eerste seizoen bij de Arnhemse derdeklasser, Peter Gerritsen heeft de Velpse derdeklasser voor het derde seizoen onder zijn hoede.

VDZ presteert met zijn jonge ploeg boven verwachting in de derde klasse B van het zondagvoetbal. De Arnhemse formatie behaalde in 11 wedstrijden 19 punten en deelt de vierde plaats met het Duivense DVV.

VVO is in dezelfde klasse de koploper met 25 punten uit 11 duels en is nog ongeslagen. Voorzitter Coen Zwiers is mede daardoor content met een langer verblijf van Gerritsen, zo laat hij op de website van VVO weten. ‘Er is een samenwerking ontstaan van wederzijds respect en vertrouwen. Dat vinden wij belangrijk. Mede hierdoor zijn er afgelopen seizoen en dit lopende seizoen goede resultaten behaald door de spelersgroep en de staf samen.’
Gerritsen was eerder vijf seizoenen hoofdtrainer van ESA en is dus allesbehalve een clubhopper. Ook de Arnhemmer is blij met zijn contractverlenging. ‘We gaan met vertrouwen verder op de ingeslagen weg.’

VVO hervat de competitie zondag thuis tegen Westervoort (21 uit 11), de directe achtervolger. VDZ speelt thuis tegen het Doetinchemse VIOD, met 19 uit 10 de nummer drie op de ranglijst.

* Foto rechtsboven: Voorzitter Noud Hooyman van VDZ feliciteert trainer Wilco Klop vrijdagavond met zijn contractverlenging (Foto: VDZ)

* Foto linksonder: Voorzitter Coen Zwiers van VVO en trainer Peter Gerritsen schudden elkaar de hand. (Foto: VVO)