Wie wint strijd om Bumé Zilveren Bal?

14 januari 2011 | Van onze AS-redactie

Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal wordt op zaterdag 15 en zondag 16 januari gestreden om de Zilveren Bal. Behalve het organiserende VVO doen ook FC Presikhaaf, SC Veluwezoom en Terborg mee aan het voetbaltoernooi.

Op zaterdag 15 januari openen VVO en Terborg het traditionele Bumé Zilveren Bal Toernooi. Het duel tussen de twee vierdeklassers begint om 13.00 uur. Om 15.00 staat de wedstrijd tussen tweedeklasser FC Presikhaaf en derdeklasser SC Veluwezoom op het programma. De wedstrijden worden gespeeld op het kunstgrasveld van VVO.
Op zondag 16 januari spelen de verliezers van de eerste dag het duel om de derde plaats. De aanvang van die wedstrijd is 13.00 uur. Om 15.00 uur begint de finale. Aansluitend vindt in het clubhuis van VVO de prijsuitreiking plaats.
De wedstrijdleiding van het Zilveren Bal toernooi is zaterdag en zondag in handen van oud-trainer Henk Westdorp. Aannemingsbedrijf Bumé uit Velp is hoofdsponsor van het toernooi.

FC Presikhaaf, de hoogst spelende deelnemer is de favoriet voor het winnen van de Bumé Zilveren Bal. Voor de 4 verenigingen geld het toernooi ook als voorbereiding op het tweede deel van de competitie. FC Presikhaaf moet in de tweede klasse I al op zondag 23 januari aan de bak. De ploeg van trainer Dennis van Beukering speelt dan uit tegen Silvolde, de nummer 2 op de ranglijst. FC Presikhaaf staat vijfde en heeft een achterstand van 3 punten op Silvolde, dat echter een wedstrijd minder speelde.
SC Veluwzoom komt zondag 23 januari ook al in actie, maar speelt dan thuis de bekerwedstrijd tegen SCD’33. De Velpse ploeg hervat de competitie een week later. De formatie van trainer Giovanni Zweers speelt dan op De Pinkenberg het inhaalduel tegen Doetinchem.
VVO heeft voorlopig nog geen competitieverplichtingen. De nog ongeslagen koploper in de vierde klasse F komt pas op 6 februari in actie als de competitie wordt hervat met een volledig programma. De ploeg van succestrainer Hans Liethof speelft dan thuis tegen Eldenia.
Terborg, de vierde deelnemer aan het Bumé Ziveren Bal Toernooi, neemt in de vierde klasse D de laatste plaats in met 5 punten uit 10 wedstrijden. De Achterhoekse ploeg wordt getraind door Rini Kromdijk. De oud-voetballer van Velpse Boys vertrekt na dist seizoen al na 1 jaar bij Terborg en wordt trainer in zijn woonplaats Zevenaar trainer van OBW.