Wie pakt in 2017 de Rheden Cup?

24 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

Zeven ploegen strijden vrijdagavond en zaterdag om de Rheden Cup. Het toernooi wordt voor de vierde keer gehouden en SC Veluwezoom, dat met het inmiddels opgeheven zaterdagteam de editie in 2016 won, is op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal de organiserende vereniging. VVO (2014) en Rheden (2015) waren de twee andere winnaars. Wie pakt in 2017 de Rheden Cup

VVO, SC Veluwezoom, DVOV (alle uit Velp), EDS (Ellecom), SC Rheden, Dierense Boys en VV Dieren zijn de ploegen uit de gemeente Rheden die aan het toernooi meedoen. In 2014 was VVO de eerste winnaar. Het toernooi werd toen, net als een jaar later nog afgewerkt met acht ploegen, waardoor er na de poulewedstrijden een finale werd gespeeld. VVO was toen na een 1-1 eindstand na strafschoppen te sterk voor dorpsgenoot SC Veluwezoom.
In 2015 ging de finale tussen Rheden en Dieren. Rheden won afgetekend met 3-0 en mocht daardoor het toernooi in 2016 organiseren. De zaterdagvoetballers van SC Veluwezzoom wonnen vorig jaar het toernooi, dat toen een andere opzet kende. de deelnemende ploegen werkten een halve competitie af.
Voorzitter Hans Knaken van SC Veluwezoom kijkt uit naar het toernooi. “Ik reken er op dat het heel erg leuk wordt. Winnen is mooi, maar niet het belangrijkste. Een sportief toernooi waar je ook nog iets van elkaar kunt opsteken. Zo moet het worden en dan sluiten we zaterdagavond af met een mooie feestavond.”
De winnaar van het toernooi mag het volgende evenement organiseren. maar daar denkt Knaken iets anders over. “Wij hebben er nu alles aan gedaan om het toernooi te laten slagen, maar het zou ook mooi zijn als iedere club een keer de kans krijgt dit toernooi te organiseren.”

De organisatie heeft ook nog iets nieuws toegevoegd. Voor het eerst spelen ook de JO-11 teams van de verenigingen een toernooi. VVO, VV Dieren, SC Rheden, SC Veluwezoom en DVOV doen mee. De jeugdploegen komen zaterdag vanaf 10.00 in actie en spelen een halve competitie. De wedstrijden duren 20 minuten.

Programma
Vrijdag 25 augustus
19.00 uur: Dieren – Veluwezoom, Rheden – DVOV
19.30 uur: VVO – Dierense Boys, EDS – Dieren
20.00 uur: DVOV – VVO, Veluwezoom – Rheden
20.30 uur: EDS – VVO, Dierense Boys – DVOV
21.00 uur: Dieren – Rheden, Veluwezoom – EDS
21.30 uur: Veluwezoom – Dierense Boys
Zaterdag 26 augustus
13.00 uur: Rheden – EDS, Dierense Boys – Dieren
13.30 uur: DVOV – Veluwezoom, Rheden – VVO
14.15 uur: EDS – DVOV, VVO – Dieren
15.00 uur: Dierense Boys – EDS, DVOV – Dieren
15.30 uur: Dierense Boys – Rheden, VVO – Veluwezoom

* Foto geheel boven: Spelmoment uit het duel van SC Rheden – VVO van vorig jaar. (Foto: Nico Kooij)