Wie pakt de winst in topper VDZ – VVO?

1 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de vijfde speelronde op het programma. VDZ – VVO is op sportpark ’t Cranevelt de topper in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Wie pakt de winst? Een kilometer verderop hoopt SML in 3D op een stunt tegen koploper Union. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SC Oranje – SKV (14.00 uur)
phpThumb (1)Met 5 punten uit 4 duels neemt SC Oranje een bescheiden achtste plaats in op de ranglijst. In die vier wedstrijden kreeg de Arnhemse formatie al 12 doelpunten tegen en daarin ligt voor trainer Carel van der Velden het grootste probleem. Vorige week zaterdag scoorde zijn ploeg vijf goals in de uitwedstrijd tegen Zelos, maar dat bleek nog niet voldoende  voor de zege. Wil de kleurrijke trainer met SC Oranje een rol van betekenis gaan spelen in 3A, dan zal eerst het aantal tegengoals drastisch omlaag moeten.
Zaterdagmiddag komt het Wageningse SKV naar Arnhem. Met 3 punten uit 3 duels had ook die ploeg zich een beter defensieve start gewenst in de klasse, waarin ESA, Veluwezoom en AVW ’66 de dienst uit zullen gaan maken.
Prognose: 3-2.

SC Veluwezoom – SVP (15.00 uur)
Veluwezoom1Met veel spelers die op een (aanzienlijk) hoger niveau hebben gespeeld, is Veluwezoom bijna aan zijn stand verplicht om kampioen te worden. Toch had de ploeg van trainer Jhon van Beukering vorige week zaterdag in Groesbeek veel moeite om De Treffers op de knieën te krijgen. Pas vlak voor tijd zorgde Esen Gürbüz voor de winnende treffer.
Juist zo ’n duel kan als een prima waarschuwing gelden voor Veluwezoom. Van Beukering zal er ongetwijfeld op hameren ook SVP niet te onderschatten. Met 9 uit 3 deelt Veluwezoom de koppositie met ESA. AVW ’66 (9 uit 4) en SVP (7 uit 4) volgend. Na zaterdag zal SVP het zicht op de eerste drie voorlopig kwijt zijn.
Prognose:  5-1.

Zondagvoetbal
Tweede klasse I
Varsseveld – SC Rheden (14.00 uur)
Jansen, 4k, Peter, RhedenSC Rheden ( 5 uit 4) leed afgelopen zondag de eerste nederlaag bij WAVV (3-0), maar dat was op basis van de eerste helft zwaar geflatteerd. Trainer Peter Janssen van SC Rheden ziet zijn ideeën steeds meer terug in het spel van zijn ploeg.  Tegen het stugge Varsseveld wacht Rheden opnieuw een zwaar kluif. Maar in een klasse, waarin iedereen van elkaar kan winnen, zou Rheden wel eens voor een stuntje kunnen zorgen.
Prognose: 1-2.

Derde klasse C
VDZ –VVO (14.00 uur)
vdzNaar deze derby wordt door beide ploegen reikhalzend uitgekeken. Met 7 punten uit de eerste 3 wedstrijden (VDZ kwam in verband met het 90-jarig jubileum op 10 september niet in actie) staat VDZ op een vijfde plaats, maar heeft met koploper DVV (10 uit 4) de minste verliespunten. VVO, gepromoveerd uit de vierde klasse, kan met 8 uit 4 tevreden zijn over de start van het seizoen.
vvoDe verwachting is dat beide ploegen mee blijven strijden om de bovenste plaatsen. De kracht van VDZ en VVO ligt in het feit, dat er maar weinig spelers van buitenaf binnen de lijnen staan, waardoor de eenheid groot is. Met een ijzersterke selectie lijkt VDZ licht favoriet, maar de onverzettelijkheid van VVO kan de Velpse ploeg toch een punt opleveren.
Prognose: 1-1.

Derde klasse D
SML – Union (14.00 uur)
smlNa de wat ongelukkige 3-2 nederlaag in de openingswedstrijd bij Groesbeekse Boys won SML drie keer op rij. De ploeg van trainer Roberto Straal bombardeert zichzelf daarmee meteen tot de toppers in deze klasse. Wat dat betreft is de confrontatie met lijstaanvoerder Union (12 uit 4) een prachtige graadmeter.
De Nijmeegse formatie heeft in 3D de meeste goals voor (12) en de minste tegen (2). Het is aan SML om te laten zien dat het zich met deze ploeg kan meten.
Prognose: 1-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma.

Foto boven: VDZ – VVO op 19 september 2010. Doelman Frans Budel van VVO heerst in zijn strafschopgebied. (Foto: Irene Gudden Fotografie)