Wie is de sterkste in ‘Klassieker’?

20 september 2013 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat komend weekeinde de derde speelronde op het programma. In de eerste klasse D kijkt Rheden uit naar de ‘Klassieker’ tegen Babberich. Na twee ‘vrije’ dagen is Ostrabeke in 3A (zaterdagvoetbal) gastheer van DVOV. De redactie van ArnhemSports blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Lelystad ’67 – ESA

ESA had zich de start van het seizoen anders voorgesteld. Met nog drie andere ploegen bungelt de ploeg van trainer Dennis van Beukering met 1 punt uit 2 onderaan de ranglijst.
Blijkbaar hebben de ploegen in deze klasse moeite om het spel te maken, want van de 14 tot nu toe gespeelde duels eindigde slechts één wedstrijd in een overwinning voor de thuisploeg. Negen keer ging de zege naar de bezoekers.
ESA ging afgelopen zaterdag thuis met 4-0 onderuit tegen ASV Dronten, maar de Arnhemse ploeg kwam door rode kaarten voor Max Burgers (twee keer geel) en Yayha Hotak al in de eerste helft met negen man te staan.
Tegen Lelystad ’67 (3 punten uit 2 duels), dat afgelopen zaterdag thuis met 2-0 verloor van Unicum, kan ESA zich revancheren.
De tuchtcommissie van de KNVB wil Hotak vier duels schorsen. De aanvaller heeft een verweerschrift ingediend tegen het schikkingsvoorstel, maar is geschorst voor het duel met Lelystad ’67.
Prognose: 1-1

Derde klasse A
Ostrabeke – DVOV

Ostrabeke komt op de derde speeldag voor het eerst in competitieverband in actie. De Oosterbekers waren vrij op de eerste speeldag, vorige week werd het duel bij Elsweide afgelast.
Wedstrijdritme deed Ostrabeke dinsdag nog op in Zevenaar, waar de ploeg van trainer Joël Titaley het bekerduel in het restant van 47 minuten met 2-1 verloor van DCS.
Tegen DVOV is Ostrabeke de grote favoriet. Ostrabeke gaat voor de titel, DVOV voor handhaving.
Prognose: 4-0.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
RKHVV – FVC

RKHVV hoopt zich te revancheren voor de 3-1 nederlaag bij Alcides. In Meppel zorgde Wessel van der Horst afgelopen zondag al snel voor 0-1, maar na de gelijkmaker mocht Alcides na de pauze twee keer aanleggen vanaf de strafschopstip: 3-1. Die nederlaag volgde op de thuiszege op Sneek: 3-1.
Tegenstander FVC heeft net als RKHVV 3 punten. Na de 2-1 thuiszege op Alcides ging de Friese ploeg afgelopen zondag met 6-4 onderuit bij Hercules. In de laatste 25 minuten boog de Utrechtse ploeg een 3-4 achterstand nog om in een zege.
De defensie van FVC lijkt het zwakste deel van de Friese ploeg en daar liggen voor RKHVV de mogelijkheden.
Prognose: 4-1.

Eerste klasse E
Rheden – Babberich

‘De Klassieker’. In het verleden stond dit duel in de hoofdklasse jaarlijks op het programma, maar beide ploegen hebben een stapje teruggedaan. Toch blijft Rheden – Babberich ook een klasse lager een fraai affiche, die menig hart sneller laat kloppen.
Met een jonge ploeg kent Rheden een prima start van het seizoen. Na de 5-0 zege op DVV speelde de ploeg van trainer Bram van Aken zondag na een 2-0 voorsprong gelijk bij Grol: 4-4.
Babberich heeft wat goed te maken, want de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti pakte pas één punt. Na het gelijkspel bij Luctor et Emergo (2-2) verloor de Liemerse thuis met 1-2 van AWC.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
VVO – RKPSC

VVO is na twee wedstrijden de enige ploeg zonder verliespunten in deze klasse. Groessen bracht de ploeg van trainer Eric Arentsen vorige week zaterdag echter behoorlijk aan het wankelen. De bezoekers leidden op sportpark De Pinkenberg bij rust met 0-2, maar door een benutte strafschop van Casper Athmer pakte VVO vlak voor tijd toch nog de winst: 4-3.
Zondag is RKPSC op sportpark De Pinkenberg de tegenstander. De ploeg uit Pannerden won de eerste wedstrijd met 2-4 bij Groessen en speelde afgelopen zondag thuis gelijk (1-1) tegen Veluwezoom. De ploeg uit Pannerden toonde zich in het verleden een lastige tegenstander voor VVO. Vorig seizoen eindigde het duel op De Pinkenberg in een gelijkspel (0-0).
Prognose: 3-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma