Wie helpt EKCA aan doelpunten?

4 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

Met een positie in de middenmoot hoeven de korfballers van EKCA met 4 punten uit 4 duels vooralsnog niet te vrezen voor degradatie uit de derde klasse C van de veldcompetitie. De ploeg van trainer Arthur Lindeboom heeft echter wel een probleem. EKCA, dat vorige week zaterdag met 8-5 verloor bij Oranje Zwart, komt maar moeizaam tot scoren. Alleen tegen het nog puntloze Koru scoorde de Arnhemse formatie op 21 september in de dubbele cijfers (10-6).


In vier wedstrijden kwam EKCA tot slechts 28 doelpunten. De twee nog puntloze ploegen in 3C, DIO en Koru, scoorden respectievelijk 48 en 37 doelpunten.
EKCA maakt dus weinig goals, maar defensief staat het als een huis. Met slechts 31 doelpunten tegen heeft de Arnhemse ploeg veruit de minst gepasseerde defensie. Zo kreeg koploper Elko, dat met 8 punten uit 4 wedstrijden nog de maximale score heeft, al 55 goals tegen.

EKCA verloor afgelopen zaterdag met 8-5 bij Oranje Zwart. Bij rust stond er nog een gelijke stand (4-4) op het bord. “Maar in het eerste kwartier na de pauze hebben we niet gescoord”, zei coach Arthur Lindeboom.
Oranje Zwart liep in die fase uit naar 6-4 en bij die stand liet EKCA vier grote kansen liggen. De bezoekers kwamen ook niet meer dichterbij (7-4, 7-5) en de achtste Zwolse treffer betekende de beslissing. Lindeboom: “Ik had graag een punt uit Zwolle meegenomen. Dat had gekund.”

Zaterdag (5 oktober) krijgt EKCA bezoek van Achilles. De ploeg uit Almelo heeft 2 punten uit 4 duels.
Doelpunten van EKCA tegen Oranje Zwart: Jeffrey Kruisland 2, Rianne van Santen 1, Laurent Rothuizen 1, Erik Tangerink 1.


Rheko liet zich in de tweede klasse F op eigen veld verrassen door DWS: 8-13. De ploeg van trainer Gerben de Krey moest vanaf het eerste fluitsignaal haar meerdere erkennen in de bezoekers uit Kootwijkerbroek. Via 0-2 en 3-6 liep DWS uit naar een ruime voorsprong bij rust: 5-11.

Na de pauze kon Rheko het tij niet keren. De thuisploeg kwam nog maar tot drie treffers. Ook DWS, dat de eerste zege boekte, scoorde nog maar twee keer. Eindstand: 8-13.
De Krey: “De wind speelde parten, maar dan nog. Drie goals maken na rust is veel te weinig en daarnaast misten we ook nog eens vier strafworpen.”
Tot overmaat van ramp liep Tamara Christiaanse nog tegen een rode kaart op na een slaande beweging richting tegenstander.
Zaterdag gaaat Rheko op bezoek bij Viking in Wijk bij Duurstede. Viking is met 8 uit 4 de koploper. Rheko neemt met 4 uit 4 de vierde plaats in.
Doelpunten Rheko: Tim van den Berg 2, Thomas Ottevanger 2, Jarno Hoogendoorn 2, Rianne Janssen 1, Eloy Lischer 1.

DKOD liep in de derde klasse C ook al tegen een nederlaag op. De uitwedstrijd bij Midlandia ging met 12-7 verloren.
Tot een kwartier voor tijd had de Heelsumse ploeg uitzicht op een goed resultaat. In de slotfase konden de bezoekers een voorsprong (6-7) echter niet vasthouden.

“Aan het einde ging bij iedereen het licht uit”, zei aanvoerder Roy Aarns na afloop. “Conditioneel konden we het niet meer aan en dat is niet onlogisch, want we trainen maar eenmaal per week. Dat hebben we zo afgesproken.”
Midlandia profiteerde van de vermoeidheid bij DKOD en boog de 6-7 achterstand om in een 12-7 overwinning.
DKOD heeft net als Skunk 2 punten uit 4 duels. Alleen Huizen (0 uit 4) staat nog onder de Heelsumse ploeg. Zaterdag krijgt DKOD bezoek van het Zevenaarse Zwaluwen, dat Arnhemmer Peter Beenen als coach heeft. Zwaluwen heeft net als Midlandia 4 punten uit 4 wedstrijden. Animo gaat met 8 uit 4 alleen aan kop.
Topscorer DKOD: Niels Vedder 3.


UITSLAGEN EN PROGRAMMA
VELDKORFBAL
TWEEDE KLASSE F
Vierde speelronde
Zaterdag 28 september
Rheko – DWS 8-13
Revival – Woudenberg 10-13
Kesteren – Viking 11-21
Duko – Keizer Karel 20-12

Programma
Vijfde speelronde
Zaterdag 5 oktober
Viking – Rheko (15.30 uur)
Woudenberg – Duko
Keizer Karel – Revival
DWS – Hesteren


DERDE KLASSE C
Vierde speelronde
Zaterdag 28 september
Oranje Zwart – EKCA 8-5
Elko – Dio 16-12
Achilles – HKC 7-12
Koru – TOP (V) 9-10

Programma
Vijfde speelronde
Zaterdag 5 oktober
EKCA – Achilles (15.30 uur, sportcomplex Elderveld, Arnhem)
TOP (V) – Elko
DIO – Koru
HKC (He) – Oranje Zwart


DERDE KLASSE D
Vierde speelronde
Zaterdag 28 september
Midlandia – DKOD 12-7
Zwaluwen – Huizen 15-9
Reehorst ’45 – Animo 11-13
RDZ – Skunk 15-10

Programma
Vijfde speelronde
Zaterdag 5 oktober
DKOD – Zwaluwen (15.30 uur, sportcomplex Doelum, Renkum)
Skunk – Reehorst ’45
Huizen – Midlandia
Animo – RDZ