Wie blijft in het spoor van OBW: MASV of VDZ?

19 januari 2019 | Van onze AS-redactie

De amateurvoetballers ontwaken uit hun winterslaap en hervatten dit weekeinde de competitie. Op het programma staat de dertiende speelronde met MASV – VDZ als de absolute kraker in de derde klasse C van het zondagvoetbal. Blijft VDZ in het spoor van koploper OBW of neemt MASV de tweede plaats van stadgenoot VDZ over? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.


Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
AVW ’66 – VVOP (14.30 uur)

AVW ’66 begon de competitie voortvarend, maar bleek geen blijvertje in de top van de tweede klasse. De Westervoortse ploeg kwam in de laatste vier wedstrijden voor de winterstop niet meet tot winst. Na een nederlaag bij Renswoude (2-1), gelijke spelen in de thuisduels met Valleivogels (1-1) en Owios (0-0) en een nederlaag in de laatste wedstrijd van 2018 bij het onderaan staande ESC (2-1), staat de formatie van trainer Wouter van der Ent met 17 punten uit 12 wedstrijden op de zevende plaats.

Dat betekent dat het voor AVW ’66 dit seizoen nog alle kanten op kan. Koploper Woudenberg (25 punten) lijkt uit het zicht verdwenen, maar de achterstand op de nummers twee Unicum en Lunteren (21) bedraagt dus slechts 4 punten. De voorsprong op VVOP, dat met 14 punten nog net op de veilige elfde plaats staat, is echter gering.
Na een geslaagd vierdaags uitje van de selectie naar Valencia (foto) is de Westervoortse formatie vastbesloten er een goede tweede seizoenshelft van te maken. Uitgerekend VVOP komt zaterdagmiddag op bezoek. Bij een zege vergroot AVW 66 de voorsprong op de ploeg uit Voorthuizen naar 6 punten en mag het weer naar boven kijken.
Prognose: 3-1.

Derde klasse A
De Treffers – ESA (15.30 uur)

ESA, 19 punten uit 11 duels, hervat de competitie met een achterstand van 9 punten op de twee koplopers VV Dieren en Be Quick Zutphen. een kampioenschap is voor de ploeg van trainer Peter Gerritsen geen reƫle doelstelling meer. Een hoge eindklassering of een periodetitel zijn dat wel om eventueel via de nacompetitie een terugkeer naar de tweede klasse nog te bewerkstelligen.

ESA gooide zichzelf uit de titelstrijd door de laatste twee duels voor de winterstop te verliezen. Bij SKV verloren de Arnhemmers met 2-1, waarna het in de laatste wedstrijd van 2018, thuis tegen Zelos, ook misging: 2-4.
Tegen De Treffers kan ESA, dat ook SKV (21 uit 11) nog boven zich heeft, zich geen puntenverlies meer permitteren.
Prognose: 1-2.


Zondagvoetbal
Derde klasse C
MASV – VDZ (14.30 uur)

MASV, de nummer drie op de ranglijst met 22 punten uit 11 wedstrijden, en VDZ (24 uit 11) kunnen zich in de kampioenstrijd met OBW (26 uit 11) geen nederlaag veroorloven. Voor MASV staat er in deze wedstrijd nog het meest op het spel, omdat bij verlies ook VDZ verder afstand neemt van de ploeg van het trainerskoppel Tim Cornelisse/Nicky Hofs.

MASV won de laatste twee wedstrijden voor de winterstop, maar verspeelde daarvoor kostbare punten tegen VVO (2-2, thuis) en uit bij SC Rheden (4-2 nederlaag).
VDZ speelde in de laatste wedstrijd van 2018 gelijk bij koploper OBW (1-1). De ploeg van trainer Habib al Mohsinawi is moeilijk te verslaan, want alleen in de Arnhemse stadsderby bij SML leed de ploeg een nederlaag (1-0).
Prognose: 2-2.

Derde klasse D
Eldenia – Brakkenstein (14.30 uur)

Eldenia hoopt na de winterstop, net als vorig seizoen, aan een opmars te beginnen. Trainer Erwin Koen (foto), die onlangs zijn contract verlengde en nu bezig is aan zijn vijfde (!) seizoen, loodste zijn ploeg na een imponerende reeks nog de nacompetitie in.

Met 11 punten uit 10 duels is Eldenia nu nog een degradatiekandidaat. Tegen Brakkenstein, dat met 13 uit 10 twee plaatsen hoger staat, kan de Eldense ploeg al meteen een goede slag slaan.
Prognose: 2-0.
Vierde klasse D
Veluwezoom – Westervoort (14.00 uur)

Veluwezoom staat met 9 punten uit 11 wededstrijden op een vierde plaats van onderen. Dat betekent aan het einde van de reguliere competitie, dat de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti zich via de nacompetitie veilig moet spelen.

Een zege op Westervoort zou voor het vertrouwen zou zeer welkom zijn, maar thuis pakte de Velpse ploeg pas 4 punten. Alleen tegen het zwakke Eendracht boekte de velpse ploeg een overwinning (4-2).
Tegen Westervoort, met 22 uit 11 de nummer vier op de ranglijst, lijkt een gelijkspel al een mooi resultaat voor Veluwezoom.
Prognose: 2-2.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal zijn AZ 2000 – Uni VV en Zelos – VV Dieren afgelast.