Wevoc zorgt voor daverende stunt

14 november 2010 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Wevoc hebben in de regiodivisie voor een daverende verrassing gezorgd. In de Westervoortse sporthal De Pals behaalde de ploeg van trainer Rob Klooster tegen Rivo Rijssen de eerste zege van het seizoen: 3-2.

Klooster sprak deze week over een gifbeker die helemaal leeg moest. Maar de ommekeer zou komen. Daarvan was de coach van Wevoc overtuigd.
Dat de Westervooortse ploeg zou stunten tegen Rivo Rijssen, de nummer drie op de ranglijst, had Klooster waarschijnlijk niet verwacht. Hooguit had hij er op gehoopt. “Maar tegen Rijssen konden we vrijuit spelen en dat deden we in de eerste twee sets ook”, zei Klooster, die zijn ploeg via de setstanden 25-17 en 26-24 een 2-0 voorsprong zag nemen.
“Maar door onnodige fouten op beslissende momenten verloren we de twee volgende sets met 19-25 en 18-25, waardoor er nog een vijfde set gespeeld moest worden. Maar we waren in elke set nog als eerste bij de 15 geweest”, zei Klooster.
Dat laatste gebeurde ook in de vijfde en beslissende set (15-12), waardoor Wevoc voor het eerst in deze competitie als winnaar van het veld stapte.
Klooster: ”Met veel inzet hebben we deze wedstrijd naar ons toegetrokken en op veel momenten hebben we ook een niveau gehaald dat bij ons past. Ik hoop dat deze zege de ommekeer teweeg brengt.”