Wevoc met kater terug uit Enschede

10 december 2010 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Wevoc hebben in de regiodivisie B aan de uitwedstrijd bij Twente 05 3 slechts een punt overgehouden. De ploeg van coach Rob Klooster verloor in Enschede met 3-1 (25-10, 19-25, 25-13, 25-22).

Wevoc was donderdagavond met een goed gevoel naar Enschede vertrokken om de strijd met de nummer 2 op de ranglijst vol aan te gaan, maar kon dat niet omzetten in een klinkend resultaat. Na de zege in de laatste wedstrijd, op 20 november uit bij Bovo (2-3), had de ploeg veel vertrouwen opgedaan.
“Misschien was het de lange zit of het donderdagavondgevoel, dat we niet datgene konden brengen wat we hadden verwacht”, zei coach Rob Klooster na afloop.
De eerste set in de Enschedese Diekmanhal verliep dramatisch voor Wevoc. Geen inzet, weinig beleving en slechte passing resulteerden in 25-10 setverlies. “De inzet, de passie, goede passing en blokkering was er in de tweede set wel en die wonnen we met 25-19. Daarmee leek alles nog mogelijk voor ons. Maar helaas vervielen we in de derde set weer in het ritme van de eerste”, treurde Klooster na. Die derde set ging voor Wevoc met 25-13 verloren.
In de vierde set keek de Westervoortse ploeg al meteen tegen een achterstand op. De bezoekers kenden een aantal oplevingen, maar op het moment dat Wevoc aanhaakte, keerde de dip weer terug. De setwinst ging uiteindelijk naar de thuisclub: 25-22.
Rob Klooster: “Op basis van inzet kwamen we steeds terug in die vierde set. Jammer, dat we maar 1 punt hebben gepakt. We hadden een beetje op 2 of 3 punten gehoopt.”
Door de nederlaag blijft Wevoc elfde en voorlaatste met 12 punten uit 9 wedstrijden. Nummer laatst Set Up’65 heeft 9 uit 9.