Wevoc lijkt op weg naar behoud

20 maart 2011 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Wevoc hebben zaterdag in een enerverende wedstrijd met 3-2 gewonnen van Bovo. De ploeg lijkt op weg naar behoud van een plaats in de Regiodivisie.

Na de overwinning van vorige week tegen Rivo Rijssen stond de zware wedstrijd tegen Bovo op de kalender. Een tegenstander die de laatste wedstrijden goed en degelijk speelde en de broodnodige punten wist binnen te slepen. De eerste set speelde Wevoc zoals het eigenlijk het hele seizoen had gemoeten. Inzet, werklust en goed volleybal leidden het team naar een overwinning die volkomen terecht was (25-17). In de tweede set liet met name de passing te wensen over en kon Wevoc de aanvallers niet bereiken zoals het zou moeten: 22-25.
De 3e set was een kopie van de 2e set en maakte Wevoc veel onnodige fouten Ook deze ging verloren met 18-25. Dus zou het de 4e set moeten gaan worden om er een 5e uit te kunnen halen. Met veel inzet en af en toe een beetje geluk wist Wevoc de set naar zich toe te trekken met 25-20. Daarna zou dus de beslissing gaan komen wie met 2 of 3 punten beloond zou worden.
Na veel spanning kwam de wissel bij een 4-8 achterstand. Via een goede service-serie kon Wevoc weer de aansluitiong maken. Dat het uiteindelijk 16-14 werd voor Wevoc was te danken aan de grote inzet en het geloof in de overwinning.
Trainer Rob Klooster: “Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het een wedstrijd was die alle kanten op kon gaan. Het spel wat beide teams lieten zien, was enerzijds echt derdedivisieniveau maar soms ook een niveau om maar niet over naar huis te schrijven. Voor ons was het weer een stap naar behoud in de Regiodivisie. De spelers hebben enorme inzet getoond.”