Westervoort zonder punten naar kermis

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Een bezoek aan de Westervoortse kermis zat er voor trainer Bob Hartemink niet meer in. Na de wanprestatie van Sportclub Westervoort bij het tot zondag nog puntloze Rijnland (2-1 verlies) was dat onbespreekbaar.

“Het was de bedoeling dat ik mee zou gaan, maar daar had ik na het verlies bij Rijnland geen zin meer in”, zei Hartemink, trainer van Westervoort. “En dan gaat het vooral om de manier waarop.”
Een aantal spelers gaf volgens Hartemink niet thuis en dat had alles te maken met de zaterdagavond. “Ik denk dat een stuk of 6 à 7 spelers het laat hebben gemaakt. Maar als je ’s avonds denkt het heertje te zijn, moet je dat ook overdag zijn.”
Hartemink maakte voor enkele spelers een uitzondering, zoals voor doelman Edwin Huuskes. “Hij heeft geweldig gekeept.”
Bij rust leidde Westervoort met 0-1. “Uit het niets scoorde Dennis Rutjes in de 44ste minuut 0-1”, zei Hartemink, die toen nog alle hoop had op een goed resultaat. “Maar ook na rust was Rijnland feller. Na de gelijkmaker viel in de 93ste minuut de winnende treffer van Rinland. Dat was zuur, maar die goal zat er al veel eerder aan te komen. Het was verdiend.”

Uitslagen Vijfde klasse D
Rijnland – Westervoort            2-1
Zutphania – Dierense Boys     5-1
SDZZ – GVA                               0-4
Sprinkhanen – Loo                   7-1
Carvium – Steenderen             0-2
Be Quick zutphen was vrij.