Westervoort weer drie punten rijker

16 september 2012 | Van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort kent in de vijfde klasse D een uitstekende start van het seizoen. De formatie van trainer Bob Hartemink won zondag met 2-1 bij Rijnland en staat nu op de tweede plaats. Jordie Hengelman (foto) scoorde beide Westervoortse treffers.

Westervoort startte goed tegen Rijnland, maar keek na 9 minuten toch tegen een 1-0 achterstand aan. Aanvoerder Pelle Gerritsen van Westervoort scoorde in eigen doel. Bij een vrije trap vanaf de achterlijn raakt hij de bal ongelukkig bij de eerste paal.
Rijnland had niet lang plezier van die voorsprong, want twee minute later was het al gelijk. Jordie Hengelman nam de nal goed mee en liet de Rijnlandse doelman kansloos: 1-1. Nog voor rust namen de gasten de leiding. weer hengelman nam de bal op de rand van het strafschopgebied met de borst aan, draaide weg van zijn tegenstander en schoot met links fraai raak: 1-2.
Ook na de pauze zocht Westervoort de aanval. De gasten kregen legio kansen om de score uit te bouwen, maar de afronding was ver beneden de maat. De de dreiging van de gelijkmaker bleef daardoor, maar onder aanvoering van ‘stofzuiger’ Timothy Polman gaf Westervoort geen kansen weg.
Westervoort staat met 7 punten uit 3 duels op een tweede plek. Stokkum is met 9 uit 3 nog zonder verliespunten.