Westervoort struikelt in kou over GVA: 1-2

20 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort heeft zondag thuis niet kunnen winnen van GVA. De gasten uit Doornenburg pakten met 1-2 de punten waardoor Westervoort blijft hangen in de middenmoot van 5D.

In de ijzige kou werden de toeschouwers niet getrakteerd op een warm duel. De twee teams, die veelvuldig de lange bal hanteerden, speelden zoals oud-Vitesse-trainer Bert Jacobs eens zei ‘hotse knotse begonia’ voetbal. Wel werd in de eerste helft gescoord en wel door GVA, 0-1,  dit was tevens de ruststand. Na het fluitsignaal in de tweede helft lag de bal weer snel achter Edwin Huuskes: 0-2. Het voetbal was een kopie van de eerste helft. Voor SC Westervoort had Dennis Rutjes de 1-2 op zijn schoenen maar hij faalde oog in oog met de keeper van GVA. Ongeveer 25 minuten voor tijd was het Paul Maatman die het veld verliet en mocht Jordie Hengelman, die na zijn blessure weer van de partij was, in het eerste van SC Westervoort invallen. Hij deed gelijk van zich spreken door uit een vrije trap, vlak voor het doel van GVA, de bal feilloos in het net te schieten: 1-2.  Westervoort rook bloed en kreeg een licht overwicht. Maar meer dan een vrije trap die door Danny Kampschreur op de lat werd geschoten, kwam Sportclub niet.

 Andere uitslagen 5D:
Steenderen – MvR                            0-1
RKPSC – Baakse Boys                       9-1
SDZZ – Be Quick Z                            4-0
Warnsveldse B – Sprinkhanen        0-3
Eendracht – Loo                               0-4


De muur van GVA is geslecht, SC Westervoort scoort de 1-2 door Jordie Hengelman. Maar verder kwamen de Westervoorters niet.