Westervoort scoort half dozijn goals

5 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort blijft goed presteren in de vijfde klasse D. In de thuiswedstrijd tegen Socii produceerde de ploeg van trainer Bob Hartemink een half dozijn treffers: 6-1. Cac van Wijhe scoorde een hattrick.

Westervoort, met Dylan Voorland centraal in de defensie voor de geblesseerde Jordie van Doesburg, had het gehele duel weinig te duchten van Socii. Joey van Zanten zette de ploeg van trainer Bob Hartemink (foto) op voorsprong. Hij zag de keeper Socii te ver voor zijn doel staan en van 30 meter schoot hij de bal over de doelman in de verre hoek: 1-0. Kort daarna probeerde hij het opnieuw, maar de bal belandde op de lat. Tom Baltussen bepaalde de ruststand na een scrimmage op 2-0.
In de tweede helft kwamen de gasten na een corner op 2-1. Westervoort had het even lastig, omdat het zelf te moeilijke oplossingen zocht. Joey van Zanten bracht vervolgens rust. Hij schoot de bal uit een vrije trap in de verre hoek: 3-1. Na die treffer was het tijd voor Cas van Wijhe. De linkerspits scoorde driemaal op rij. aan de laatste treffer ging een fraaie actie van rechtsback Justin Kreleger vooraf. Hij passeerde zijn tegenstander en trok de bal vanaf de achterlijn knap voor op Van Wijhe die bij de eerste paal raak schoot: 6-1.
Justin Kreleger was man van de wedstrijd. Joey van Zanten onderscheidde zich door zijn fantastische traptechniek bij de thuisclub, die in Cas van Wijhe zijn tiopscorer heeft met 7 dioelpunten.
’t Peeske, dat de topper bij MvR met 2-1 won, gaat in 5D aan kop met 21 punten uit 9 duels. Westervoort volgt met 20 punten. MvR, Stokkum (beide 18 punten) en Dierense Boys (16 punten) completeren de top vijf.

Vijfde klasse D
Rijnland – Dierense Boys      1-4
Carvium – Loo                      0-8
MvR – ’t Peeske                    1-2
Steenderen – Stokkum         2-2
Westervoort – Socii              6-1
Kilder – VVL                         5-5