Westervoort schudt concurrent MvR af

25 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort heeft zich zondag in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal hersteld van de nederlaag tegen Kilder. In ’s-Heerenberg won de ploeg van trainer Bob Hartemink (foto) met 2-1.

Westervoort zette MvR door de zege op een achterstand van 5 punten en voert met 36 punten uit 16 duels de ranglijst in 5D aan. ’t Peeske, dat zondag met 2-0 won van Carvium staat op een tweede plek met 34 punten, maar kwam pas 14 keer in actie.
Op het vernieuwde sportcomplex van MVR kwam de thuisploeg zondag al vroeg op voorsprong. Een aanvaller van MvR won het kopduel van drie Westervoortse verdedigers: 1-0.
De bezoekers waren niet onder de indruk van die achterstand. Westervoort kwam sterk terug en het was Hein Smink, weer terug in de basis na een hersenschudding, die op aangeven van Dennis Rutjes de bal in de lange hoek schoot: 1-1. Tien minuten voor rust was het weer raak. Nu waren de rollen omgedraaid en bediende Smink zijn maatje Rutjes. Vrij voor de doelman was de lob van Rutjes fraai: 1-2.
Westervoort begon niet goed aan de tweede helft. MvR nam het initiatief over, maar verzuimde de kansen te benutten. Na tien minuten ging de ’s-Heerenbergse storm liggen. Westervoort creëerde enkel opgelegde kansen, maar ook die bleven onbenut.
Joey van Zanten van Westervoort kreeg nog de rode kaart, omdat hij volgens de arbiter een poging deed tot natrappen. Ook met tien man hield Westervoort stand.