Westervoort pakt titel in 4D

10 mei 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Westervoort is kampioen van de vierde klasse D. De ploeg van trainer Pim Scholten verloor thuis van degradant Etten (1-2), maar omdat concurrent RKPSC bij ’t Peeske niet verder kwam dan een gelijkspel, kon de vlag toch in top.

Nadat het eindsignaal bij Westervoort – Etten had geklonken, was het daarna wachten op de uitslag bij ’t Peeske – RKPSC. Minuten die uren leken te duren. Maar uiteindelijk kwam de verlossende melding. RKPSC had in Beek ook twee punten gemorst en was na een 3-1 achterstand op 3-3 blijven steken.
Trainer Pim Scholten pakte in zijn eerste jaar dus meteen de titel met Westervoort. De liemerse ploeg keert daarmee na twintig jaar terug in de derde klasse. In 1995 degradeerde Westervoort uit de derde klasse D. Tussen 2010 en 3013 verbleef de ploeg zelfs drie seizoenen in de vijfde klasse, maar daarna begon Westervoort aan een opmars. Na het kampioenschap in de vijfde klasse eindigde Westervoort vorig seizoen als zesde in de vierde klasse D. Dit seizoen werd dus weer een stap omhoog gezet.

Uit de vierde klasse D spelen Angerlo Vooruit, RKPSC en Kilder in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Vooral van Kilder een bijzondere prestatie, want die ploeg pakte niet alleen de derde periodetitel, maar ontsnapte door een 4-1 zege bij Ulftse Boys pas op de laatste speeldag aan de verplichting tot spelen in de nacompetitie tegen degradatie. Kilder eindigde in de eindrangschikking als tiende. GWVV en ulftse Boys spelen nacompetitie tegen degradatie, Etten en Rijnland zijn gedegradeerd naar de vijfde klasse.