Westervoort pakt koppositie in 5D

12 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort heeft in de vijfde klasse D de koppostie overgenomen van ’t Peeske. De ploeg van trainer Bob Hartemink (foto) won zelf de topper bij Stokkum met 3-0, ’t Peeske kwam bij Kilder niet verder dan 1-1.

In de openingsfase, met veel middenveldspel verscheen Stokkum eenmal gevaarlijk voor het Westervoortse doel. Keeper Edwin Husskes (foto onder) van Westervoort plukte de bal echter van de schoen bij de Stokkumse aanvaller. Westervoort had daarna het initiatief en kwam door een treffer van Dennis Rutjes op voorsprong: 0-1. Hij scoorde in de rebound na een inzet van Joey van Zanten. Van Zantene bepaalde de ruststand op 0-2. Hij etaleerde zijn fraaie traptecniek door de bal uit een vrijetrap in de benedenhoek te schieten.
Na de pauze probeerde Stokkum de gasten onder druk te zetten. De thuisploeg hanteerde daarbij vooral de ‘lange bal’, maar dat kon Westervoort niet verontrusten. Uit één van de tegenstoten dribbelde Jelle Apeldoorn door de Stokkumse verdediging en schoot de bal tussen de benen van de keeper door in het doel: 0-3.
Timothy Polman was bij Westervoort een van de uitblinkers. Hij was in de lucht niet te verslaan en gaf de spits van Stokkum geen kans. Bas van Snippenburg, nog een A-junior, kreeg van Hartemink een kwartier speeltijd.

Vijfde klasse D
VVL – Rijnland                 1-1
Socii – Carvium               7-2
Stokkum – Westervoort   0-3
Kilder – ’t Peeske            1-1
Loo – MvR                      0-0

Stand aan kop
1. Westervoort       10-23
2. ’t Peeske            10-22
3. MvR                   10-19
4. Dierense Boys    10-19
5. Stokkum            10-18


Doelman Edwin Huuskes (archieffoto)