Westervoort ligt op koers in titelstrijd

3 december 2012 | Van onze AS-redactie

Het gevecht om de titel in de vijfde klasse D lijkt een tweestrijd te gaan worden tussen Sportclub Westervoort en ’t Peeske. Koploper Westervoort won thuis met 6-0 van VVL. Op de ranglijst volgt ’t Peeske op één punt.

Westervoort, zonder de geblesseerde Justin Kregeler, maar met de van een blessure teruggekeerde Jordie van Doesburg, kwam al in de vierde minuut op voorsprong. Dennis Rutjes legde de bal bij de tweede paal op het hoofd van Jelle Apeldoorn (foto), de kleinste man op het veld, en dat betekende 1-0.
De thuisploeg speelde vervolgens veel te nonchalant, maar VVL was niet in staat dat af te straffen. In de blessuretijd van de eerste helft beslisten Cas van Wijhe en Joey van Zanten de wedstrijd: 3-0.
Na de pauze moetsen de westervoortse fans 20 minuten wachten op de vierde treffer. Rechtsback Jordie van Doesburg werd op rechts weggestuurd, sneed naar binnen en bediende op maat Marciano Bouwmeester, die als invaller bij zijn eerste balcontact meteen scoorde: 4-0. Kort daarop legde Cas van Wijhe de bal keurig breed op Jelle van Apeldoorn: 5-0.
Apeldoorn zorgde met zijn derde treffer ook voor de 6-0 eindstand, toen de VVL-doelman na zijn steekpassje langs de bal trapte. De bal rolde vervolgens in het doel.
A-junior Dennis Koenen mocht ook nog invallen van trainer Bob Hartemink. Koenen deed dat verdienstelijk en had nog bijna gescoord. Vrij voor de keeper kon hij de kans echter niet verzilveren. De jonge aanvoerde Pelle Gerritsen was bij Westervoort de ‘man of the match’.
Westervoort heeft in 5D de leiding met 29 punten uit 12 duels. ’t Peeske volgt op een punt. Stokkum (24 punten) en MvR (22 punten) volgen op afstand.

Uitslagen Vijfde klasse D
’t Peeske – Rijnland              1-0
Carvium – Dierense Boys      1-1
MvR – Stokkum                    0-1 
Steenderen – Kilder              0-0
Westervoort – VVL                6-0
Loo – Socii                           4-1