Westervoort heeft weer aansluiting

21 oktober 2012 | Van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort heeft weer aansluiting gevonden bij de top van de vijfde klasse D. De ploeg van trainer Bob Hartemink won zondag het inhaalduel bij Carvium met 5-2 en staat nog maar 1 punt achter op de koplopers MvR en ’t Peeske.

De bezoekers hadden vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel. Op aangeven van Timothy Polman kopte Cas van Wijhe (foto) Westervoort naar 0-1. Nog voor rust zorgde Dylan Voorland na een goede actie beheerst voor 0-2.
Trainer Bob Hartemink drukte zijn ploeg tijdens de rust op het hart de concentratie vast te houden. Dat gebeurde en na een vloeiende aanval legde Jelle Apeldoorn de bal keurig opzij naar Tim van Guilik: 0-3.
Een speler van Carvium kreeg vervolgens rood na een forse tackle met twee benen op de kuiten van Jelle Apeldoorn. Na wat wissels verslapte even de concentratie bij de gasten, waardoor Carvium 1-3 kon scoren. Cas van Wijhe besliste daarna de wedstrijd. Hij krulde de bal over de doelman in de verre hoek: 1-4. Joy van Zanten zorgde even later uit een vrije trap voor 1-5. Hij knalde de bal in de rechter kruising. Carvium profiteerde in de slotfase nog van een slechte omschakeling bij Westervoort, waardoor doelman Edwin Huuskes voor de tweede keer de gang naar het net moest maken: 2-5.
Jeroen van Vliet, normaal spelend in het tweede elftal, maakte als linksback een goede indruk in de Westervoortse hoofdmacht. Ook spits Tim van Guilik, voor de tweede keer in dit seizoen basisspeler, kon terugkijken op een goede wedstrijd.
Westervoort herstelde zich door de zege bij Carvium van het verlies (0-1) van vorige week tegen MvR. In 5D delen MvR en ’t Peeske met 15 punten uit 7 duels de koppositie. Westervoort en Stokkum hebben beide 14 punten uit 7 wedstrijden en delen de derde plek.