Westervoort grijpt naast titel

26 mei 2024 | Van onze AS-redactie

De spanning in de top van tweede klasse G in het zondagvoetbal werd tot op de laatste reguliere speeldag bewaard. De nummer twee Westervoort, het succesvolle team van trainer Wim Bleijenberg, trad de slotwedstrijd tegen Schalkhaar aan in de wetenschap dat winnen een absolute noodzaak was voor het behalen van het kampioenschap. Maar de thuiswedstrijd tegen Schalkhaar liep uit op een teleurstelling: 1-4.

Grootste concurrent was VVG ’25, dat de ranglijst aanvoerde met maar één punt voorsprong op Westervoort. Ook voor de ploeg uit Gaanderen was winnen tegen Leones van belang. De nummer drie, DVC ’26, was de gevaarlijke outsider: de Didamse ploeg zou bij winst op DCS zo maar eens kunnen profiteren van een misstap van de bovenste twee.

En dat laatste gebeurde. Allereerst leek VVG zich te verslikken in Leones: zij kwamen al snel op een 1-0 achterstand, een score die door het talrijke Westervoortse publiek met gejuich werd ontvangen. Er viel voor hen minder te juichen voor hun eigen club. Westervoort speelde een matige eerste helft, waarin een kopbal van Tim Hendriks ongeveer het enige hoogtepunt was. Schalkhaar was wat dat betreft effectiever: ook die ploeg speelde niet briljant, maar wist via twee rommelgoals de eerste helft met een 0-2 voorsprong af te sluiten.

De tweede helft kwam Westervoort goed uit de startblokken, maar door het gebrek aan een echte spits bleef het hangen op weliswaar meer kansen dan in de eerste helft, maar zonder resultaat. Toen Schalkhaar via Hofstede en Lukassen wel de kansen benutte, was het bekeken voor Westervoort. Met een fraaie score van Christian Martinez van Grieken redde de thuisploeg in ieder geval nog de eer: 1-4.

Concurrent VVG ’25 verloor uiteindelijk met 2-0 bij Leones en de lachende derde werd DVC’26, dat in Didam met 2-0 van DCS won en zich daarmee kampioen van de tweede klasse G mag noemen.

Coach Wim Bleijenberg was zichtbaar teleurgesteld en hij kan zich nu met zijn team opmaken voor de nacompetitie. ArnhemSports.nl sprak hem direct na de wedstrijd.