Westervoort: derde titel op rij?

9 mei 2024 | Van onze AS-redactie

Pakt Sportclub Westervoort voor de derde keer op rij de titel? Voor Martijn Klein Holte zou het een droom zijn die uitkomt. De middenvelder maakte ook de kampioenschappen in 2022 (vierde klasse) en in 2023 (derde klasse) mee. Komende zondag (12 mei) staat voor Klein-Holte en zijn ploeg op het eigen sportpark Naederhuijse de confrontatie met VVG ’25, koploper in de tweede klasse G, op het programma. “We gaan geen speciale dingen doen en zien de ontknoping van de competitie als spannend en iets dat het voetballen ook leuk maakt”, zegt Klein-Holte.

Het is buitengewoon spannend aan de kop in de tweede klasse G van het zondagvoetbal. Er zijn nog drie potentiële kanshebbers op het kampioenschap. VVG ’25 uit Gaanderen gaat aan kop (40 punten uit 21 wedstrijden, doelsaldo +20), gevolgd door het Didamse DVC ’26 (38 uit 21, +20) en Westervoort (38 uit 21, +3). Klein Holte: “We hebben van de drie bovenste ploegen dus het slechtste doelsaldo. We moeten het van de punten hebben.”

Westervoort weet dus wat het te doen staat. Met nog drie speelrondes voor de boeg drie keer winnen en hopen dat DVC ’26 nog ergens een steekje laat vallen. Koploper VVG ’25 heeft op papier het zwaarste programma. Na het duel met Westervoort krijgt de lijstaanvoerder maandag 20 mei (tweede pinksterdag) bezoek van DVC ’26 en speelt het op de laatste speeldag (26 mei) uit tegen Leones, de huidige nummer vijf op de ranglijst. DVC ’26 speelt ook nog tegen DIO ’30 (12 mei, thuis) en het Zevenaarse DCS (26 mei, thuis).
Westervoort krijgt behalve met VVG ’25 nog te maken met het Zevenaarse DCS (20 mei, uit) en Schalkhaar (26 mei, thuis). Het duel met DCS kan beslissend zijn voor de tweede periodetitel. De Zevenaarse ploeg staat in de totaalstand op een negende plaats, en die verplicht tot het spelen van nacompetitie voor handhaving, maar gaat aan kop in de strijd om de tweede periodetitel (20 punten uit 9 duels, +10).

Opnieuw meedoen om de titel is na twee kampioenschappen een knappe prestatie van de mannen uit Westervoort. “We hebben steeds een hecht team gehad”, verklaart Klein-Holte het succes. “Als er iets speelt, kunnen we dat gewoon in de groep tegen elkaar zeggen. Er zijn jongens weggegaan, maar er zijn ook nieuwe jongens terug gekomen. Via alle voetbalconnecties die er bij Sportclub Westervoort zijn, hoor je dat er jongens zijn die bij ons willen komen spelen. Zij worden uitgenodigd om een paar trainingen mee te doen. Dan krijgen die jongens een beeld van hoe het bij Westervoort toegaat en wij zien of het een voetballer is die iets toe kan voegen aan het team.”
Volgens Klein-Holte is het vaak doorslaggevend hoe de zaken bij Westervoort geregeld zijn. “Allerlei randvoorwaarden zijn goed. Zo hebben we een krachthonk waar door spelers specifiek getraind kan worden en waar spelers kunnen revalideren na een blessure.”

Aan de basis van de successen staat trainer Wim Bleijenberg, bezig aan zijn vierde seizoen bij Westervoort. Klein-Holte: “Wim weet de spelersgroep steeds te raken en iedereen tevreden te houden. Hij kan goed met mensen omgaan en is in staat om teleurgestelde spelers op te vangen. Nu, tegen het eind van het seizoen, keren geblesseerde spelers terug, wordt de concurrentie sterker en moet hij ook spelers teleurstellen. Dat doet hij heel goed. Hij verzamelt makkelijk informatie over allerlei zaken die in de groep spelen en neemt de juiste beslissingen.”

Klein-Holte, vastgoedadviseur bij Willemsen Makelaars, kan het voetballen nog steeds prima combineren met zijn drukke baan. “Ik woon op een paar minuten afstand van het sportpark en zolang ik fit ben, minuten kan maken en plezier heb in het spelletje, is die combinatie prima te doen. Ik hoop dat nog een tijdje vol te kunnen houden. De successen zijn goed voor de club. Het verhoogt de aantrekkingskracht. We merken dat er steeds meer supporters komen kijken bij de wedstrijden. Iedereen wil graag onderdeel van het succes zijn. De sponsoren helpen de sfeer rondom de wedstrijden te verhogen bijvoorbeeld door muziek te regelen. Het wordt een interessante eindsprint.”

* Tekst: Wilfrie Koekkoek
* Foto geheel boven: Martijn Klein Holte in actie tegen Trekvogels. (Foto: Nico Kooij)
* Foto midden: Martijn Klein Holte probeert een tackle te ontwijken. (Foto: Milan Vigilante)