Miriam Westerink en Arjan Pastoors naar laatste vier DAAN Open

30 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Tennisster Miriam Westerink had donderdagavond in Velp slechts twee sets (7-5, 6-3) nodig om zich in categorie 2  ten koste van Margo Kok te plaatsen voor halve finale van DAAN Open. Bij de mannen bereikte ook Arjan Pastoors de laatste vier. De Achterhoeker had anderhalf uur nodig om Erik Goris in twee sets op de knieën te krijgen: 6-2, 6-2.

Drie van de vier halve finalisten bij de mannen zijn nu bekend. De vierde moet komen uit de partij tussen de als eerste geplaatste Tom van Gruijthuisen (Tielse LTC) en Jordy Visser (TC Bemmel). Die partij staat vrijdagavond om 20.00 uur op het programma. Tegelijkertijd wordt dan al de eerste halve finale gespeeld tussen Stefan Nab (De Helster, Elst) en de als tweede geplaatste Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum). De tweede halve finale wordt zaterdag gespeeld.

Bij de vrouwen zijn alle vier halve finalisten bekend. Vrijdagavond (30 juni)  kan Shanna de Cortie (TV Beekhuizen) zich als eerste kwalificeren voor de finale. Zij speelt dan in de halve eindstrijd om 18.30 uur tegen ploeggenote Marleen Jansen, die zich dinsdag in de kwartfinale al in drie sets ontdeed van Lonneke Muhlhaus. De Cortie komt vrijdagavond pas voor het eerst in actie. De als tweede geplaatste speelster had in de vorige ronde een walk-over tegen Loïs Wagenvoort.
De halve finale van Miriam Westerink (foto) tegen de pas 13-jarige Marwa Hakimi (TC Salland, Deventer) staat voor zaterdag 1 juni op het programma. Die partij begint om 16.30 uur. Om 13.30 uur staat Westerink met haar dubbelpartner Erik Goris ook al op de baan voor de partij in de halve finale tegen het koppel Martijn Hamer/Marleen Jansen.

Programma
Enkelspel, categorie 2
Vrijdag 30 juni

18.30 uur, halve finale (v): Shanna de Cortie (TV Beekhuizen) – Marleen Jansen (TV Beekhuizen)
20.00 uur, kwartfinale (m): Tom van Gruijthuisen (Tielse LTC) – Jordy Visser (TC Bemmel)
20.00 uur, halve finale (m): Stefan Nab (De Helster, Elst) – Daniël Fennis (TC Bosheim, Bussum)
Zaterdag 1 juli
16.30 uur, halve finale (v): Miriam Westerink (TV Beekhuizen) – Marwa Hakimi (TC Salland, Deventer)