Wervelende start Oost-Arnhem

3 september 2017 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn de veldcompetitie in de hoofdklasse A gestart met een overwinning. In de thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest ging het lange tijd gelijk op, maar in de slotfase ploeg van trainer Ron Steenbergen genadeloos toe. Oost-Arnhem stond in de laatste tien minuten geen Haagse treffers meer toe en liep van 22-22 uit naar een 27-22 eindstand.

In de eerste helft had Oost-Arnhem het niet gemakkelijk met HKV/Ons Eibernest. de bezoekers namen zelfs een voorsprong van drie treffers, maar de thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd. Na een 14-15 ruststand was na de hervatting sprake van evenwicht, waarbij HKV/Ons Eibernest telkens weer een voorsprong nam. “Maar wij hebben nooit verzaakt om ook weer gelijk te komen”, zei een dolblije Steenbergen (foto) na afloop. “We kwamen telkens weer terug en waren mentaal ijzersterk. Toen wij eenmaal op voorsprong kwamen, kantelde de wedstrijd. Toen kwam bij ons het besef dat we ze konden pakken. HKV moest toen en daar waren ze niet tegen bestand.” 
Dat gebeurde tien minuten voor tijd bij een 22-22 stand. Het ontketende Oost-Arnhem hield de defensie gesloten en de thuisploeg scoorde een paar keer snel achtereen. De doelpunten van Bas Broenink (25-22 en 26-22) waren de nekslag voor de bezoekers. Met een fraaie doorloopbal bepaalde uitblinker Rick Verdouw (foto linksonder) de eindstand op 27-22. Dat de aanvoerder daarna ook nog een strafworp miste, kon de pret niet meer drukken.
Oost-Arnhem gaat voor handhaving en Steenbergen blies na afloop ook niet hoog van de toren. “Dit zijn geen bonuspunten, want ik denk dat HKV een ploeg is voor de onderste regionen. Net als wij. De vraag is hoe sterk we zijn ten opzichte van de andere ploegen.”
De eerste twee punten zijn echter binnen en zullen de Arnhemse ploeg vertrouwen geven. 
Doelpunten Oost-Arnhem: Rick Verdouw 13, Bas Broenink 8, Emiel Broenink 3, Willemien Kragt 3.

* De portretfoto is gemaakt door Ingrid Wolfkamp.

Uitslagen
Hoofdklasse A
Zaterdag 2 september
Oost-Arnhem – HKV/Ons Eibernest     27-22
Tempo – Groen Geel                                  27-23
Avanti – Nic                                                 33-21
Zondag 3 september
Wageningen – SCO                                     17-19

Programma
Zaterdag 9 september
Nic – Oost-Arnhem (15.30 uur, sportpark De Wijert, Groningen)
SCO – Avanti
HKV/Ons Eibernest – Tempo
Groen Geel – Wageningen
e